[Intel]&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Financiën]
[Dell]
[Telegraaf kerstsite]
woensdag
23 december 1998
 
Nieuwsarchief
Commentaar
vacatures
i-Mail
Weer
Begroting 1999
Reiswereld
Auto
Jaarverslag
Communicatie
Interman
WebAvonturier
Film
Autospeurders
Elfstedentocht
Reacties
Telecomspecial
Informatie
Adverteren
Elite Model Look
Restaurants
Xtra
Hoogte wao-uitkering ter discussie
De werkgeversorganisatie VNO-NCW pleit voor strengere wao-keuringen en meer controle daarop. Als dat geen effect heeft, dan wordt de hoogte van de uitkering bekeken. [Indoss]
Dow bederft kerstrally
Een plotseling omslaand Wall Street bedierf alsnog de stemming op een aanvankelijk positief gestemde Amsterdamse effectenbeurs.
[Dilbert] Wall Street saai
Wall Street beleefde gisteren een saaie dag. Ondanks een vriendelijke stemming trad er toch een daling van de koersen op.
[KPN ISDN Actie]
[Legio Lease] Digitaal speelgoed dé kersthit
De Nederlandse bevolking geeft ook dit jaar met kerst weer miljoenen guldens uit aan kinderspeelgoed. De trend is helemaal digitaal.
Abrupt einde aan daling werkloosheid
In 1999 komt een einde aan de daling van de werkloosheid van de afgelopen jaren. Reden is dat het aantal banen minder spectaculair groeit.
[Tem vacatures]
[Netcommunications]
[Veer Palthe Voûte] Hardere aanpak fouten bij uitkering
Staatssecretaris Hoogervorst wil een offensief inzetten om het aantal fouten bij het uitkeren van werknemersverzekeringen terug te dringen.
Direct Invest raakt vergunning STE kwijt
Vermogensbeheerder Direct Invest is zijn vergunning kwijtgeraakt. De Stichting Toezicht Effectenverkeer hekelt de boekhoudmethode.
[Vacatures]
[Frans Hoffschlag]
[Ohra] Koersexplosie BMW op Duitse beurs
Het aandeel BMW op de beurs van Frankfurt zit de laatste dagen in de lift door een golf van overnamegeruchten. De koers steeg 10%.
Boekhouding wel terug bij Ecobel
In tegenstelling tot eerdere uitlatingen van het in opspraak geraakte groenfonds Ecobel kan het bedrijf wel beschikken over belangrijke stukken uit de eigen boekhouding. Ecobel en zijn directieleden worden verdacht van valsheid in geschrifte.
i-Mail
[Rabobank]
Verstuur een kerstkaart Begrotingstekort dreigt te stijgen
Zonder beleidsaanpassingen van het kabinet dreigt het EMU-begrotingstekort van ons land volgend jaar fors op te lopen van 1,25% tot 1,75%.
Zalm: Euro-obligatie met 3-jarige looptijd
Minister Zalm (Financiën) start volgende maand met de eerste staatsleningen in euro's. Voor de 25 miljard euro ( 56 miljard) die de Staat in 1999 nodig heeft, gaat de bewindsman voor het eerst ook 3-jarige staatsleningen uitgeven.
Communicatie
[ING]
Begroting 1999 Hoekmannen willen eind aan 35%-regel op beurs
De overgebleven hoekmansbedrijven op de Amsterdamse beurs willen meer armslag. De huidige beperking dat ze niet meer dan 35% van de markt in handen mogen hebben, moet verdwijnen. AOT en Van der Moolen vinden de maatregel zinloos.
Meer opdrachten voor architecten
In het derde kwartaal van 1998 sleepten architecten voor bijna 6,6 miljard aan opdrachten binnen. Dit is een stijging van 17% in vergelijking met 1997.
Interman
De euro 'Mollentoeslag' moet rijden in nacht ontmoedigen
FNV Bondgenoten wil een zogenaamde 'mollentoeslag' invoeren voor het beroepsgoederenvervoer om 's nachts rijden onaantrekkelijker te maken. Op deze manier wil de bond voorkomen dat chauffeurs vanaf 1 januari 1999 een soort 'mollenbestaan' krijgen.
Fruitveilingen willen één afzetorganisatie
Veilingreus The Greenery International, de zojuist opgerichte Coöperatieve Fruitmasters Groep, Veiling Margraten, Veiling Zaltbommel, Veiling ZON en de telersorganisatie Unistar zijn met elkaar in gesprek om te komen tot concentratie.
Autospeurders
Reiswereld Toolex koopt in Verenigde Staten
Toolex, fabrikant van cd-productiemachines en optische apparatuur, heeft de Amerikaanse branchegenoot Trace Optical ingelijfd.
Tarieven 'euro-geldmarkt' vastgesteld
De marginale beleningsrente, het tarief waartegen banken met een 'overnight' liquiditeitskrapte kunnen lenen, is door de EBC bepaald op 4,5%.
Scorebord




[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]





Auteursrechten voorbehouden 1996-1998, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam

De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.