[Interchange]&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


woensdag
23 december 1998

 


[Hypotheek-angst?]
[Autosite]
[KLM]
[Reaal]

Hoogervorst gaat fouten uitkeringen
harder aanpakken

Van onze parlementaire redactie - DEN HAAG, woensdag

Staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken) wil een offensief inzetten om het aantal fouten bij het uitkeren van werknemersverzekeringen terug te dringen.

De VVD-bewindsman onderzoekt met een ambtelijke werkgroep hoe hij het probleem moet aanpakken. Hij reageert hiermee op de verontrustende resultaten van een onderzoek door het College van Toezicht Sociale Verzekeringen (CTSV).

Hieruit blijkt dat het aantal fouten bij de uitvoering van werknemersverzekeringen in 1997 fors is gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. Hoogervorst noemt de ontwikkelingen "zorgelijk".

De staatssecretaris wijst erop dat het laagste aantal fouten werd gemaakt bij de uitvoering van de wao, waarin het grootste deel (tweederde) van de uitkeringsgelden omgaat.

De uitkeringen waarmee relatief veel vergissingen worden gemaakt, zijn volgens de bewindsman veel kleiner van omvang, zo schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Hoogervorst kent al een aantal oorzaken van de verslechtering van de uitvoering. Zo is in maart 1997 de rechtmatigheidsnorm aangescherpt. Verder hebben de uvi's te maken gehad met een reeks wetswijzigingen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1998, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.