[Interchange]&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


woensdag
23 december 1998

 


[Autosite]
[KLM]
[Hypotheek-angst?]
[Reaal]

Meer opdrachten voor architecten

Van een onzer redacteuren - VOORBURG, woensdag

Architecten hebben weer meer opdrachten gekregen. In het derde kwartaal van 1998 sleepten ze voor bijna ƒ6,6 miljard aan opdrachten binnen. Dit is een stijging van 17% in vergelijking met dezelfde periode in 1997.

Tegenover de goede voornemens, staat wel een iets afwachtende houding om te gaan bouwen, constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In het derde kwartaal is men voor het eerst in jaren voor een lager bedrag met de bouw begonnen. Maar deze afwachtende houding heeft niet geleid tot een toename van het aantal annuleringen, zo stelt het CBS vast.

Ruim driekwart van de nieuwe gebouwen is bestemd voor de VINEX-gebieden, de nieuwbouwwijken die vooral in de buurt van grote steden komen. Vooral in de regio Haaglanden staan veel woningbouwplannen op stapel. Voor bedrijfslocaties bleken Gelderland en Flevoland goede opdrachtgevers.

In Gelderland steeg het aantal opdrachten de eerste drie kwartalen van 1998 met ruim een half miljard, in Flevoland met bijna ƒ300 miljoen. Daarentegen daalden voor Noord-Holland uitgaven met bijna ƒ400 miljoen. In totaal is er de drie eerste kwartalen voor bijna ƒ700 miljoen meer aan opdrachten verstrekt voor nieuwe bedrijfsgebouwen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1998, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.