Terug naar inhoud Cinema Holland


 


donderdag 8 maart 2001


'Chocolat': Voer voor zoetekauwen
Chocoladebonbons... Chocoladetruffels... Chocoladetaart. Chocoladerepen... Chocolademelk. Al aan het watertanden? Dan zal 'Chocolat' van Lasse Hallström de verleiding alleen maar groter maken. De Zweedse regisseur verfilmde het gelijknamige boek van schrijfster Joanne Harris.
'Pane e tulipani': Avontuur in Venetië

Zo druk heeft Mimmo Barletta het met zichzelf dat hij zijn echtgenote Rosalba als een leeggegeten boterhamzakje in een restaurant achterlaat. Pas halverwege de busrit naar huis begrijpt hij via zijn mobiele telefoontje dat hij tijdens de excursie iets heeft vergeten.
'Memento': Detective zonder geheugen
Zijn lichaam gebruikt hij als notitieblok. Blaadjes kun je verliezen en dat kan Guy Pierce zich niet permitteren. Hij is zijn geheugen kwijtgeraakt na de brute moord op zijn vrouw. 'Zoek de moordenaar' is dan ook de belangrijkste boodschap die hij op zijn lijf heeft getatoeëerd.
Monte Christo ontsnapt opnieuw

De graaf kan er geen genoeg van krijgen. Al vijftien keer maakte de befaamde edelman van Monte Christo zijn opwachting op het witte doek, maar op Malta werden onlangs opnieuw zijn avonturen op celluloid vastgelegd. Mooier en beter dan ooit met James Caviezel, Guy Pearce, Richard Harris én beeldschone Dagmara Dominczyk.
Meest bezochte
FILMS
afgelopen week
1
2
3
4
5
Hannibal
102 Dalmatiėrs
Costa
What women want
Proof of Life
6
7
8
9
10
Ik ook van jou
Vertical Limit
Cast Away
Crouching Tiger
Bedazzeled