&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">


JULI


Wereld smult van Oranje
Geen finale, geen wereldgoud. Braziliaan Junior Baiano heft de handen ten hemel na de mislukte strafschop van Phillip Cocu, een sterk saamhorig Oranje voelt de bui al hangen.


Linda, Roos en Jessica stoppen
Honderden fans juichen maar sommigen kunnen ook hun tranen niet verbergen als Linda, Roos en Jessica in ShowbizCity hun afscheidsoptreden geven. Babette van Veen, Guusje Nederhorst en Katja Schuurman (zoals de drie echt heten) vinden de druk van het optreden met de groep te groot geworden.


Nederland met Wim Kok 21ste eeuw in
Na 89 dagen is het zover: Paars II kan aan de slag. Het nieuwe kabinet bestaande uit 6 PvdA-ministers, 6 VVD-ministers en 3 D66-ministers staat onder leiding van Wim Kok. De 59-jarige timmermanszoon uit Bergambacht leidt Nederland de 21ste eeuw in.


De Boertjes mogen niet weg bij Ajax
Frank en Ronald de Boer weigeren nog langer uit te komen voor Ajax. De twee broers stappen naar de arbitragecommissie van de KNVB in Zeist omdat hun werkgever hen onder geen beding wil laten vertrekken. De twee hebben een riante aanbieding op zak van Barcelona.


Viervoudige moord in Hilvarenbeek
De ontzielde lichamen van vier mannen worden gevonden op het bosrijke landgoed De Blauwe Hoef in Hilvarenbeek. Twee slachtoffers kunnen direct worden geïdentificeerd: de broers Polle (20) en Frank (18) Taminiau, leden van de schatrijke zakenfamilie Taminiau-Enneking, die zeer bekend is in Tilburg en omgeving.


Verbazing om terugtreden kopstukken
Twee maanden na de Tweede Kamerverkiezingen treden plotseling drie kopstukken uit de landelijke politiek terug: Hans van Mierlo (D66), Jacques Wallage (PvdA) en Frits Bolkestein (VVD). Van Mierlo stopt definitief, Wallage wordt burgemeester van Groningen en Bolkestein stapt op als partijleider, maar blijft wel Kamerlid.


HET JAAR 1998

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni


Juli Augustus September Oktober November December

Sportjaar 1998

Spraakwater 1998

Overleden in 1998

© 1998 De Telegraaf-i / Dagblad De Telegraaf