&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">


JULI


Viervoudige moord in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK - De ontzielde lichamen van vier mannen worden gevonden op het bosrijke landgoed De Blauwe Hoef in Hilvarenbeek.

Twee slachtoffers kunnen direct worden geïdentificeerd: de broers Polle (20) en Frank (18) Taminiau, leden van de schatrijke zakenfamilie Taminiau-Enneking, die zeer bekend is in Tilburg en omgeving. Het gezin woont op het landgoed.

De andere twee doden blijken later de 39-jarige Nico van Golde en Rinus de Boer (45) uit Maastricht te zijn, beiden bekenden van de politie. Alle vier zijn in koelen bloede doodgeschoten.

Volgens de politie zijn de Maastrichtenaren het slachtoffer van een afrekening in het drugsmilieu geworden, waarvan Polle en Frank Taminiau ongewild getuige waren.

De familie Tamininiau begraaft haar twee familieleden

Toen de miljonairszonen in paniek op de vlucht sloegen, moeten de daders hen hebben achterhaald en hen naar de plek van de afrekening hebben teruggevoerd. Polle en Frank moeten 500 meter lang de dood in de ogen hebben gekeken. Vervolgens zijn zij standrechtelijk geëxecuteerd. Dramatisch genoeg worden hun stoffelijke overschotten door hun eigen ouders aangetroffen.

De gewelddadige dood van Polle en Frank is een ongekend drama voor de familie Taminiau. "Het waren zulke fijne jongens", zegt een trainer van de Tilburgse hockeyclub Were Di, waar de broers sportten. "Ze zijn daar op het verkeerde moment langsgekomen."

Het politieonderzoek naar de daders komt muurvast te zitten. Er wordt een beloning van maar liefst een ton voor de gouden tip uitgeloofd. Een oproep in het televisieprogramma Opsporing Verzocht levert 130 tips op.HET JAAR 1998

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni


Juli Augustus September Oktober November December

Sportjaar 1998

Spraakwater 1998

Overleden in 1998

© 1998 De Telegraaf-i / Dagblad De Telegraaf