&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">


SEPTEMBER


Orkaan Georges zaait terreur
Drie bewoners van Key West voor de kust van Florida zoeken een veilig heenkomen wanneer orkaan Georges voorbij raast. De verwoestende orkaan raast vanuit het Caribisch gebied via Midden-Amerika naar de zuidoost-kust van de VS.


Schröder onttroont 'eeuwige kanselier'
Op 27 september maakt de Duitse kiezer een einde aan het tijdperk-Kohl. Wat in de zestien jaar daarvoor Hans Jochen VVogel, Johannes Rau, Oskar Lafontaine en Rudolf Scharping bij vier eerdere verkiezingen niet is gelukt, lukt Gerhard Schröder wel.


Winkeliers willen 'big bang' euro
In de heftige discussie over de invoering van de euro gaan de banken overstag en onderzoeken alsnog de mogelijkheden voor een snelle invoering per 1 januari 2002. Vooral de detailhandel pleit voor een zogenoemde 'big bang'.


Hans van Dam krijgt gratie
India verleent gratie aan Hans van Dam, die een straf van tien jaar wegens hasjsmokkel uitzit. Hans van Dam kampte tijdens zijn detentie onder meer met een gapende beenwond, die zeer slecht werd verzorgd; het wondvocht werd op een krantje opgevangen.


Willem-Alexander en Emily uit elkaar
Het is uit! Na bijna vier jaar is de relatie tussen prins Willem-Alexander (31) en Emily Bremers voorbij. Zij zijn als vrienden uit elkaar gegaan. Het nieuws komt aan het licht in New York, waar druk wordt gelobbyd voor een Nederlandse zetel in de VN-Veiligheidsraad.


HET JAAR 1998

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni


Juli Augustus September Oktober November December

Sportjaar 1998

Spraakwater 1998

Overleden in 1998

© 1998 De Telegraaf-i / Dagblad De Telegraaf