&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">


AUGUSTUS


Bill Clinton geeft affaire toe
Het lijkt zo'n hecht gezin, maar de familie Clinton maakt een ongekende crisis door. President Bill Clinton van de Verenigde Staten bekent uiteindelijk, na zeven maanden hardnekkig te hebben gelogen, dat hij wel degelijk met oud-Witte Huis-stagiaire Monica Lewinsky heeft gescharreld.


Tour de France in schaduw van doping
De 85ste editie van de Tour de France gaat met een rouwrand de geschiedenis in. Een omvangrijk dopingschandaal overschaduwt de imposante zege van de Italiaan Marco Pantani.


Nachtverkoop nieuwe CD Borsato
Marco Borsato zorgt voor een nachtelijke volksoploop als de verkoop van zijn nieuwe cd De Bestemming in 350 plaatsen in het land 's nachts om twaalf uur begint. Het openbaar ministerie heeft de dag ervoor getergd gereageerd op de geplande verkoopstunt omdat de deelnemende winkels door 's nachts open te gaan de sluitingstijdenwet overtreden.


Gay Games lopen uit op Pay Games
De Gay Games liggen voordat ze beginnen al aan het infuus. De gemeente Amsterdam redt de internationale homo-spelen, door de schuldeisers vlak voor de opening een garantie van uiteindelijk ƒ7 miljoen te geven.


Haags museum: Mondriaan van ƒ80 mln.
Voor het astronomische bedrag van ƒ80 miljoen wordt de Nederlandse staat eigenaar van het abstracte schilderij Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan. Het kan worden gekocht dankzij een schenking van De Nederlandsche Bank van ƒ110 miljoen aan het Nationaal Fonds Kunstbezit.


Bloedbad in Omagh
Noord-Ierland wordt opgeschrikt door de bloedigste terreurdaad in dertig jaar. Bij een bomaanslag op een winkelcentrum in het stadje Omagh komen 28 mensen om het leven en raken er ruim 200 gewond. Onder de doden bevinden zich negen kinderen en veertien vrouwen, onder wie een Ierse die zwanger is van een tweeling.


Beurzen in vrije val
De beer is los! Op 5 augustus knalt de Dow Jones, de graadmeter op Wall Street, met bijna 300 punten omlaag. Na de aanhoudende koersval op de Aziatische effectenbeurzen was de vraag niet 'of' maar 'wanneer' deze malaise zou overwaaien naar het westen.


HET JAAR 1998

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni


Juli Augustus September Oktober November December

Sportjaar 1998

Spraakwater 1998

Overleden in 1998

© 1998 De Telegraaf-i / Dagblad De Telegraaf