&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">


OKTOBER


Nederland vecht tegen water
Jachtopziener Aalpoel uit Voorst probeert op ongewone wijze een haas te vangen om het dier van de verdrinkingsdood te redden. Ondanks vluchtpogingen belandt het angstige dier uiteindelijk in zijn schepnet.


Verbijstering om gifgas in El Al-Boeing
Aan boord van de El Al-Boeing die zich in oktober 1992 in een Bijlmerflat boorde, blijkt zich 240 kilo grondstof voor het levensgevaarlijke zenuwgas Sarin te hebben bevonden.


Crisis in Rusland
Rusland maakt een dramatische financiële en economische crisis door, de zwaarste sinds de val van de Sovjet-Unie in 1991, waarvan het eind nog niet in zicht is. Dit leidt tot een nieuwe politieke machtsstrijd met een steeds zwakker acterende president Boris Jeltsin (67) als middelpunt.


Vendex neemt Bijenkorf-concern over
Vendex, het moederbedrijf van V&D neemt voor 2 miljard gulden het Bijenkorf-concern KBB over. Hierdoor komen Vroom & Dreesman, de Bijenkorf en de Hema in één hand en ontstaat de grootste warenhuisketen van Nederland. Ook bekende kledingzaken zoals Amici, America Today, Hunkemöller, Kreymborg, M&S en Prénatal komen onder de vlag van de nieuwe gigant.


Land voor vrede in Midden-Oosten
Israël en de Palestijnen heropenen de weg naar vrede in het Midden-Oosten. Premier Netanjahoe van Israël en de Palestijnse leider Arafat ondertekenen een 'memorandum', waarin Israël zich verplicht zich binnen drie maanden volledig terug te trekken uit 13,1 procent van de Westelijke Jordaanoever, terwijl nog eens 14,2 procent onder Palestijns zelfbestuur komt.


HET JAAR 1998

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni


Juli Augustus September Oktober November December

Sportjaar 1998

Spraakwater 1998

Overleden in 1998

© 1998 De Telegraaf-i / Dagblad De Telegraaf