&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">


JANUARI


Koningin Beatrix 60 jaar
Wang aan wang dansen koningin Beatrix en prins Claus tijdens het galabal in het Paleis op de Dam ter ere van de zestigste verjaardag van onze vorstin. De Koningin is het stralende middelpunt van de vele festiviteiten.


Primeur van homohuwelijk
Huisvrouw Irma van Praag (links) en trambestuurster Anna Kreuger hebben kort na middernacht, op 15 januari, een landelijke primeur. De twee 38-jarige Amsterdamse vrouwen geven elkaar in het Hilton-hotel in hun woonplaats het jawoord.


Barney beste darter van de wereld
Huilend van geluk zakt hij door zijn knieën. Raymond van Barneveld (30) is de beste darter ter wereld. Voor de aanvang van de WK-finale in het Britse Frimley Green is darts in Nederland niet meer dan een kroegsport.


Rellen Groningen monden uit in crisis
Het nieuwsjaar begint in Groningen. In de Oosterparkbuurt breken in de nacht van 30 op 31 december rellen uit. Tientallen jongeren plunderen woningen, zagen bomen om en bedreigen buurtbewoners.


Ontvoerder Heineken alsnog opgepakt
Heineken-ontvoerder Frans M. (44) wordt alsnog in Paraguay gearresteerd. Dit naar aanleiding van een nieuw uitleveringsverzoek van de Nederlandse justitie. M. moet hier nog een celstraf van twaalf jaar uitzitten voor zijn aandeel in de geruchtmakende kidnap.


HET JAAR 1998

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni


Juli Augustus September Oktober November December

Sportjaar 1998

Spraakwater 1998

Overleden in 1998

© 1998 De Telegraaf-i / Dagblad De Telegraaf