&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">


FEBRUARI


Podium geheel oranje
Krachtige kaken van stoere sportmannen testen de kwaliteit van olympisch eremetaal. De gouden Gianni Romme, zilveren Bob de Jong en bronzen Rintje Ritsma hebben even tevoren de 17de februari in Nagano tot een ongekende dag in de vaderlandse sportgeschiedenis gemaakt.


Emotioneel afscheid Hans Ouwerkerk
Na weken zwaar onder vuur te hebben gelegen, stapt Hans Ouwerkerk op als burgemeester van Groningen. De kritiek aan zijn adres is dat hij tijdens de Oosterparkrellen tekort is geschoten als eerste ordehandhaver in zijn gemeente.


Afscheid Courant Nieuws van de Dag
Een van de oudste kranten van Nederland, De Courant Nieuws van de Dag, verschijnt voor het laatst. De uitgever van de krant, Holdingmaatschappij De Telegraaf ziet zich na 105 jaar genoodzaakt te stoppen met het dagblad, dat in en om Amsterdam een begrip was.


Taart voor Bill
Microsoft-topman Bill Gates, de rijkste man ter wereld, weet even niet waar hij is. De computergoeroe krijgt tijdens een bezoek aan Brussel een slagroomtaart vol in het gezicht.


Oorlog in Golf dreigt opnieuw
Saddam Hoessein zorgt opnieuw voor een internationale crisis. Na de Golfoorlog, die in 1991 uitbrak toen Irak Koeweit binnenviel, brengt Hoessein de wereldgemeenschap weer in rep en roer.


Ajax naar de beurs
Onder luid gejuich van de voltallige selectie verschijnt de eerste koers van het aandeel Ajax op het grote koersenbord van de Amsterdamse effectenbeurs. De eerste stukken worden voor ƒ32,50 verhandeld, hetgeen een winst van 30 procent betekent voor degenen die ze voor de introductieprijs van ƒ25 gekocht hebben.


HET JAAR 1998

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni


Juli Augustus September Oktober November December

Sportjaar 1998

Spraakwater 1998

Overleden in 1998

© 1998 De Telegraaf-i / Dagblad De Telegraaf