&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">


APRIL


Granaat doodt twee kinderen
Een ongekend drama kost twee kinderen, Othman Zarouali (6) en Khalid Lemqaddem (8), in Amsterdam-West het leven. De twee jochies van Marokkaanse afkomst vinden in de bosjes nabij een speeltuin een granaat van Joegoslavische makelij.


Marc Dutroux ontsnapt
Marc Dutroux, de meest gehate man van België, ontsnapt op spectaculaire wijze. Zijn vrijheid duurt maar kort: ruim drie uur later kan hij weer worden ingerekend. België staat op haar achterste benen.


Veldslag in Amsterdam
Honderden Marokkaanse jongeren raken in Amsterdam-West raken slaags met de politie. De buurt komt in opstand tegen het optreden van de politie tegen drie jongens die verdacht worden van brandstichting.


Vredesakkoord Noord-Ierland
Euforie in Noord-Ierland, waar op Goede Vrijdag een historisch vredesakkoord wordt bereikt. Na zenuwslopende onderhandelingen onderschrijven acht politieke partijen dit akkoord, dat een einde moet maken aan dertig jaar sektarisch geweld in deze provincie onder Brits bestuur.


Okan liggend in rechtszaal
Een bijzonder ongewone situatie in de Amsterdamse rechtszaal: de beruchte Turkse crimineel Okan O. (24) staat liggend op een bed terecht. Hij lijdt aan een ongeneeslijke leverkwaal. O. moet zich verantwoorden voor zijn aandeel in een schietpartij in een Amsterdams café.


Ajax voor 27ste keer landskampioen
Ajax wordt op eerste paasdag voor de 27e keer in de 98-jarige clubgeschiedenis landskampioen voetbal. De titel wordt echter niet op het veld begroet, want na de 7-2 overwinning op Heerenveen is de titel slechts officieus.


HET JAAR 1998

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni


Juli Augustus September Oktober November December

Sportjaar 1998

Spraakwater 1998

Overleden in 1998

© 1998 De Telegraaf-i / Dagblad De Telegraaf