&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">


DECEMBER


Bommen op Irak
Luchtverkeersleiders aan boord van het Amerikaanse vliegdekschip USS Enterprise in de Perzische Golf assisteren met de regie van de luchtacties in Irak. Amerikaanse en Britse troepen voeren gedurende drie nachten vernietigende bombardementen op Irak uit.


Uitlevering Pinochet nog niet zeker
Een opzienbarende arrestatie in Londen: de Chileense oud-dictator Augusto Pinochet (83) wordt aangehouden in een kliniek waar hij van een hernia-operatie herstelt.


Hongerstaking witte illegalen
Een groep van 130 zogenoemde witte illegalen gaat in de Agneskerk in hongerstaking uit protest tegen hun uitwijzing. Mensen die zonder verblijfsvergunning zes jaar aaneengesloten in Nederland hebben gewerkt, en dus ook al die tijd belasting hebben afgedragen worden 'gewit'.


Fusiegolf tussen oliereuzen
In de olie-industrie is sprake van een ware fusiegolf, die in de Verenigde Staten leidt tot een recordovername. Exxon, de grootste oliemaatschappij in Amerika, betaalt circa 83 miljard dollar (153 miljard gulden) voor de inlijving van het eveneens Amerikaanse Mobil.


Ajax zet Olsen op straat na uitschakeling
Drie dagen na de uitschakeling voor de kwartfinales in de Champions League (Porto-Ajax 3-0) zet Ajax trainer Morten Olsen op straat. De Deen wordt opgevolgd door zijn assistent Jan Wouters.


HET JAAR 1998

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni


Juli Augustus September Oktober November December

Sportjaar 1998

Spraakwater 1998

Overleden in 1998

© 1998 De Telegraaf-i / Dagblad De Telegraaf