&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">


JULI


De Boertjes mogen niet weg bij Ajax

AMSTERDAM - Frank en Ronald de Boer weigeren nog langer uit te komen voor Ajax. De twee broers stappen naar de arbitragecommissie van de KNVB in Zeist omdat hun werkgever hen onder geen beding wil laten vertrekken. De twee hebben een riante aanbieding op zak van Barcelona. De Spaanse topclub van hun vroegere Ajax-trainer Louis van Gaal wil 44 miljoen gulden neertellen voor beide spelers. Netto kunnen ze in vijf jaar tijd vijf keer zo veel verdienen als bij Ajax.

Maar de arbitragecommissie stelt Ajax in het gelijk. De landskampioen mag de twee aan hun contract houden, dat ze in maart 1997 hebben getekend en dat tot 2004 doorloopt.

De beurs reageert meteen op de arbitrage-uitspraak. De koers van het aandeel Ajax gaat met bijna tien procent omhoog van 24,60 naar 27.

Ronald (links) en Frank de Boer kunnen Barcelona op hun buik schrijven. "Onze negatieve gevoelens moeten slijten", zeggen ze over hun toekomst bij Ajax.

De broers balen. Ze komen niet op de training en brengen hun tijd door bij met onder meer voetvolleybal en golf.

Intussen is het imiteren van de nasale, lijzige stemklank van de tweeling een populaire bezigheid in ons land. De imitatie is een bedenksel van Edwin Evers, die in zijn KRO-radioprogramma 'Evers staat op' op Radio 3 de nep-Frank en nep-Ronald regelmatig aan het woord laat.

Pas op 8 september heeft de impasse tussen Ajax en de voetbalweigeraars lang genoeg geduurd en keren de twee terug in de Arena voor een eerste training.

"Onze negatieve gevoelens moeten slijten", zeggen de broers. "We zullen ons voor 300 procent inzetten voor Ajax. Onze transfer naar Barcelona is gewoon een jaar uitgesteld..."

In het kielzog van De Boertjes weigert ook Pierre van Hooijdonk (28) nog langer voor zijn club uit te komen. De international vindt dat Nottingham Forest zich niet voldoende heeft versterkt na de promotie naar het hoogste Engelse plateau. 'Big Pete', die in april nog 35 miljoen gulden moest kosten, mag weg voor 28 miljoen. Geen club wil dat bedrag echter op tafel leggen voor de goaltjesdief, die noodgedwongen zijn conditie op peil houdt bij zijn oude liefde NAC.HET JAAR 1998

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni


Juli Augustus September Oktober November December

Sportjaar 1998

Spraakwater 1998

Overleden in 1998

© 1998 De Telegraaf-i / Dagblad De Telegraaf