De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
do 12 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De verloving
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 

Angst voor sms-duim
Wetenschappers voorspellen dat tienduizenden jongeren spoedig slachtoffer zullen worden van een nieuwe aandoening: de sms-duim. Boosdoener is het intikken van de populaire tekstberichten.
Angst voor sms-duim Niesbui velt truckchauffeur
Een vrachtwagenchauffeur (50) is in Eefde gewond geraakt nadat hij door een niesbui met zijn combinatie van de weg raakte. De trucker werd plots duizelig door de niesaanval.
Kabinet verklaart xtc-maffia oorlog
Het kabinet verklaart de oorlog aan de xtc-maffia die op grote schaal in Nederland xtc-pillen produceert en de drugs wereldwijd exporteert. Er wordt totaal jaarlijks 45 miljoen extra uitgetrokken om de xtc-bendes aan te pakken. Kabinet verklaart xtc-maffia oorlog
Nu ook mkz-uitbraak in Friesland Nu ook mkz-uitbraak in Friesland
De export van ondermeer vers vlees en melkproducten van evenhoevige dieren is vanwege een uitbreiding van mkz stilgelegd. Gisteravond laat werd een tweede geval in Friesland geconstateerd, nadat 's ochtends al een besmetting in Ee was ontdekt.

Vakbond VVMC legt treinverkeer plat
Het treinverkeer ligt vandaag voor de derde keer binnen een week plat. Deze keer is het de achterban van de radicale vakbond VVMC die het werk voor 24 uur neerlegt. De VVMC hoopt de NS ertoe te bewegen het gewraakte rondje om de kerk alsnog naar de prullenbak te verwijzen.
Vakbond VVMC legt treinverkeer plat
Huisartsen klaar voor staking
De actiepakketten voor de drie dagen durende landelijke huisartsenstaking liggen al klaar. Dat heeft het bestuur van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) laten weten.
Huisartsen klaar voor staking Water-'piraat' op zwarte lijst
Een werkgroep wil watersporters die zich misdragen rond Enkhuizen, Medemblik, Andijk, Hoorn en Broekershaven op een zwarte lijst plaatsen.

Mishandeld om eieren
Een 80-jarige inwoner van Wijchen is gisteren in Beuningen tijdens een ruzie om twee eieren ongenadig mishandeld.
Geen referendum autoloze dagen
Het verzet tegen twee autoloze dagen in Amsterdam is gebroken.
Geen referendum autoloze dagen Webquiz Van Boxtel
Minister Roger van Boxtel gaat op zijn eigen website een heuse quiz organiseren met als hoofdprijs een lunch op zijn werkkamer.

Maatregelen tegen instroom minderjarige asielzoekers
Alle alleenstaande, minderjarige asielzoekers moeten ongeacht hun leeftijd terug naar hun land van herkomst zodra zij hier niet in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning.

Justitie onderzoekt link seksclubs A'dam-Dutroux
De Nederlandse justitie onderzoekt in het diepste geheim of de Belgische kindermoordenaar Marc Dutroux in Amsterdam is geweest, wellicht zelfs in gezelschap van twee van zijn latere slachtoffertjes.
Eerste examens met computer
Proefkonijnen zijn ze, de leerlingen van de havo, die gisteren examen deden in het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV2). Vanwege het experimentele karakter van het examen werd het van mei naar april geschoven.
Eerste examens met computer
Wao-keuring alleen door arts
Paramedici mogen niet langer wao-keuringen uitvoeren. Hoogervorst trekt dit experiment in onder druk van VVD, CDA en D66.
Criminele Antillianen moeten terug
Veroordeelde Antilliaanse criminelen zullen mogelijk als ongewenst persoon naar huis worden teruggestuurd. Het kabinet is bezig de mogelijkheid daarvoor te onderzoeken. Dat heeft minister Van Boxtel gisteren gezegd. Een flink deel van de Kamer wil dat er bovendien een toelatingsregeling voor Antillianen van kracht wordt.
Uitbraak mkz komt in Ee hard aan Uitbraak mkz komt in Ee hard aan
Het Friese gehucht Ee is zwaar aangeslagen door de mkz-uitbraak aldaar. Ongeloof en paniek overheerst onder de bewoners. De Friese commissaris van de Koningin Ed Nijpels sprak over "een zwarte dag."
'Meer verlofregeling op komst'
De Nederlandse werknemer kan in de toekomst rekenen op meer verlofregelingen.


 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.