Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
do 12 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De verloving
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Wao-keuring alleen nog door arts

door onze redactie

   
 

AMSTERDAM - Paramedici, zoals verpleegkundigen en fysiotherapeuten mogen niet langer wao-keuringen uitvoeren. Staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken) trekt dit experiment onder druk van VVD, CDA en D66 met onmiddellijke omgang in.

Het experiment dat loopt bij uitvoeringsinstelling Cadans is enige tijd geleden ingesteld om de keuringsartsen te ontlasten. Die konden het stijgende aantal aanvragen niet meer verwerken.

Een Kamermeerderheid vindt echter dat het te ver gaat om een belangrijk medisch onderzoek als de wao-keuring te laten uitvoeren door iemand die geen arts is. "De wet schrijft voor dat de keuring door een verzekeringsarts moet gebeuren", aldus het D66-Kamerlid Schimmel.

Staatssecretaris Hoogervorst meent dat het experiment wel kan worden voortgezet bij de herkeuringen. Het aantal mensen dat te lang moet wachten op een herkeuring is ten opzichte van vorig jaar met 35 procent gestegen. Bij Cadans zijn er 8 paramedici die zich bezighouden met keuringen.

Hoogervorst deelde de Kamer met enig optimisme mee dat er ondanks de krapte op de arbeidsmarkt meer arbeidsdeskundigen en verzekeringsartsen zijn aangesteld. Het aantal wao-keuringen dat is uitgevoerd is dit jaar met 9 procent gestegen ten opzichte van het dezelfde periode vorig jaar. "Het aantal wachtenden is daardoor met 22 procent gedaald. Er gloort dus wat licht aan de horizon", aldus de VVD-bewindsman.




 


do 12 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.