Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
do 12 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De verloving
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Verstand: Aantal regelingen voor verlof zullen nog toenemen

door onze redactie

   
 

AMSTERDAM - De Nederlandse werknemer kan in de toekomst rekenen op nog meer verlofregelingen. Staatssecretaris Verstand (Sociale Zaken) zei gisteren in de Tweede Kamer dat haar wet Arbeid en Zorg een grote stap is, maar dat er meer zullen volgen. "Daar ben ik van overtuigd, omdat er een grote maatschappelijke behoefte aan is", aldus de bewindsvrouw. Ze reageerde hiermee op het verwijt van oppositiepartij GroenLinks, dat het gesteggel binnen de paarse coalitie heeft geleid tot een 'vaag compromis'.

Voorlopig zijn geregeld de tien dagen zorgverlof per jaar, twee (werk)dagen kraamverlof voor vaders en calamiteitenverlof. Verder kunnen ouders van ernstig zieke kinderen gebruik maken van de wet op de loopbaanonderbreking zonder dat zij vervangen moeten worden door een werkloze. De sociale partners kunnen in cao's afwijken van de tien dagen betaald zorgverlof en het kraamverlof.

Verstand benadrukte dat zij zich de afgelopen weken heeft laten leiden door een 'politiek proces'. De steun van de VVD was nodig om het voorstel ook enige kans van slagen te laten hebben in de senaat. Uiteindelijk moesten PvdA en D66 een reeks voorstellen om de verlofregelingen verder op te rekken weer inslikken.

De oppositie sprak gisteren in de Tweede Kamer haar verontwaardiging uit over het feit dat de coalitiepartijen wekenlang in achterkamertjes hebben onderhandeld, terwijl zij volledig in het duister werd gelaten over de uitkomsten van het kabinetsberaad.




 


do 12 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.