De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 12 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
 
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 

Droom in duigen voor Hersman en Wennemars Droom in duigen voor Hersman en Wennemars
Ze droomden van olympisch goud op hun afstand. Maar Erben Wennemars en Martin Hersman, erkende specialisten op de 1500 meter, legden het gisteravond tijdens de skate-off in Heerenveen af tegen Jochem Uytdehaage, sinds een week de beste allrounder van Europa. De een staarde, zittend op een bankje aan de rand van het ijs, minutenlang wezenloos voor zich uit. De ander schudde ongelovig met zijn hoofd.
Uytdehaage de lachende derde
Weinig sprak voorafgaande aan de skate-off om het laatste startbewijs voor de olympische 1500 meter in het voordeel van Jochem Uytdehaage. Toch haalde de Utrechter vernietigend uit.
Uytdehaage de lachende derde
Koeman: Ik heb geen affaire
Koeman: Ik heb geen affaire
Ronald Koeman slaat terug. De getergde Ajax-trainer en voormalig aanvoerder van het Nederlands elftal werd de afgelopen weken in roddelbladen beschuldigd van overspel, maar koos er tot vandaag voor te zwijgen.

Hoenselaar in finale Embassy
Francis Hoenselaar heeft de finale bereikt van de Embassy. De Nederlandse dartster won in Frimley Green met 2-0 van Sandra Greatbatch, een 51-jarige oma uit Wales. De setstanden waren 3-0 en 3-2.
Hoenselaar in finale Embassy
Dakar-deelnemers de uitputting nabij Dakar-deelnemers de uitputting nabij
Het roze meer komt in zicht, maar voorlopig zien de Dakar-deelnemers nog het zwart voor de ogen. Wie morgen het finishpodium aan het beroemde Lac Rose oprijdt, mag zich dan ook terecht op de borst slaan, want de 24ste editie van Parijs-Dakar heeft met name in de tweede helft zijn reputatie als 'moeder aller woestijnrally's' meer dan waargemaakt.
Feyenoord wint toernooi
Feyenoord heeft de eerste seizoensprijs binnen. De Rotterdammers wonnen het toernooi van Maspalomas.

'Oude rotten' onderuit in de sneeuw
'Oude rotten' onderuit in de sneeuw
Voetbalgrootheden als Gerrie Mühren, René van de Kerkhof, Ernie Brandts en Piet Schrijvers vertonen hun kunsten in de eerste officiële sneeuwwedstrijd in het Oostenrijkse Westendorf. Ze verloren wel.
Van den Brand schrijft vijfde nationale veldrijtitel nu al bij
Dit weekeinde staat in Zeddam het nationale kampioenschap veldrijden op de rol. Een formaliteit voor de viervoudig kampioene.
Van den Brand schrijft vijfde nationale veldrijtitel nu al bij

Kezman naar Italië
Mateja Kezman zet zijn loopbaan na dit seizoen voort in Italië. "Ik ben klaar voor de volgende stap in mijn leven", zegt hij.
Sturing laat Vitesse anders spelen
In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft is Vitesse neergestreken in het Portugese Carvoeiro. Op een klein sportcomplex, bij de vereniging Grupo de Sportivo de Lagoa, slijpt Edward Sturing aan de speelwijze van Vitesse. Alles wijst erop dat de Eerbeker het elftal in de rest van de competitie geen 4-3-3, maar 5-3-2 laat spelen.
Sturing laat Vitesse anders spelen
Tijd dringt voor Swift Skin
Tijd dringt voor Swift Skin
Gisteren was de officiële presentatie van de Nike Swift Skin, het revolutionaire pak waar de Nederlandse, Amerikaans en Australische schaatsers tijdens de Olympische Spelen van Salt Lake City over kunnen beschikken.
Albers in zijn element met tests Minardi
Christijan Albers vertrekt aanstaande maandag naar Valencia om op het circuit Ricardo Tormo deel te nemen aan de testritten van het Minardi Formule 1-team.

PSV breekt met Lodewijks
en Yuri Nikiforov

PSV gaat niet verder met Patrick Lodewijks en Yuri Nikiforov. De 34-jarige reservedoelman moet wijken voor Jelle ten Rouwelaar, die van Emmen werd overgenomen.
Uithaal Van Velde biedt perspectieven
Nuchter keek Gerard van Velde terug op de sensationele sprint, die hem een gedeelde eerste plaats (met de Koreaan Lee in 35,46 seconden) had opgeleverd op de openingsdag van de wereldbeker in Heerenveen.
Uithaal Van Velde biedt perspectieven
Enrique Bernoldi blijft bij Formule 1 team Arrows
Arrows-teambaas Tom Walkinshaw heeft gisteren tijdens de Autosport Motor Show in Birmingham bevestigd dat de 23-jarige Braziliaan Enrique Bernoldi komend Formule 1-seizoen opnieuw voor zijn renstal uitkomt. "Enrique heeft op ons indruk gemaakt door zijn groeiend zelfvertrouwen om een wagen op te zetten en met zijn prestaties tijdens kwalificaties en in de race.", aldus Walkinshaw.

 
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.