De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 12 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
 
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 

'Banken gaan eigen beurs spelen' 'Banken gaan eigen beurs spelen'
De 'ö' in de achternaam was het enige wat ze gemeen leken te hebben: George Möller van Euronext en Fred Böttcher van Van der Moolen. Over de invoering van het nieuwe beurssysteem hebben beide beursbedrijven menige harde noot gekraakt: Möller vóór, Böttcher tegen.
'Banken gaan eigen beurs spelen'
Angst voor nieuwe aangifte
Angst voor nieuwe aangifte
Veel Nederlanders zien zo op tegen de komende belastingaangifte, waarbij voor het eerst de nieuwe regels gelden, dat ze professioneel advies inhuren. Bij belastingadviseurs loopt het storm.

AEX flirt met 500-grens
De Amsterdamse beurs heeft de hele week geworsteld met de 500 puntengrens. De index flirtte met de 500 punten, maar brak er niet doorheen, iets wat vorige week nog wel lukte. De AEX-index sloot gisteren op 498,52 punten.

Wachten op Greenspan
Op Wall Street was het wachten gisteren op Fed-voorzitter Alan Greenspan. De president van het Amerikaanse stelsel van centrale banken hield weer eens een toespraak en als Greenspan spreekt, luisteren beleggers.
'Kan mijn bankrekening niet in guldens?' 'Kan mijn bankrekening niet in guldens?'
Tot nu toe heeft De Nederlandsche Bank 1,5 miljard Nederlandse munten en 180 miljoen Nederlandse bankbiljetten ontvangen. Tot 1 april is het nog mogelijk om guldens kosteloos bij de banken in te leveren.
FNV vreest mislukking SER-beraad over wao
FNV-voorzitter Lodewijk de Waal houdt er sterk rekening mee dat er in de Sociaal-Economische Raad (SER) geen wao-akkoord tot stand komt. Vooral de eis van de werkgevers om gedeeltelijk arbeidsongeschikten in hun tweede ziektejaar geen volledige loondoorbetaling te geven, vindt hij "te kras voor woorden". Daarnaast bevestigt hij dat de FNV "er intern ook nog niet uit is.
FNV vreest mislukking SER-beraad over wao

35.000 banen weg bij Ford
Het Amerikaanse autoconcern Ford schrapt over de hele wereld 35.000 van de ongeveer 345.000 arbeidsplaatsen.
Straatprotesten hervat na val peso Straatprotesten hervat na val peso
Vrijwel direct nadat de valutamarkten in Argentinië gisterochtend voor het eerst in drie weken tijd openden, nam de koers van de Argentijnse peso een duikvlucht.
Jacht op geheim vermogen
Zeker enkele honderden Nederlanders hebben een aangetekende brief van de Belastingdienst ontvangen, waarin dringend wordt verzocht binnen uiterlijk vijf werkdagen openheid van zaken te geven over geheime vermogens bij de Krediet Bank Luxemburg (KBLUX).

Prijzen met 4,5% omhoog gegaan
De prijzen zijn vorig jaar gemiddeld 4,5 procent gestegen. Dat is de grootste stijging sinds de prijzen bijna twintig jaar geleden - in 1982 - met 6 procent omhoog schoten. In 2000 bleef de inflatie nog beperkt tot 2,6 procent.
'2002 van cruciaal belang voor Philips'
Philips-president Gerard Kleisterlee (55) behoorde deze week samen met Bill Gates (Microsoft) en Carly Fiorina (Hewlett-Packard) tot de belangrijkste sprekers op de Consumer Electronics Show (CES) in het Amerikaanse Las Vegas. "2002 wordt een cruciaal jaar voor de toekomst van Philips", was de boodschap die Kleisterlee op de vakbeurs uitdroeg.
'2002 van cruciaal belang voor Philips'
Japanse autofabrikant de klos op krimpende markt
Met een terugval van 12% in het aantal nieuw verkochte exemplaren (ruim 530.000) lijkt sprake van een crisis op de Nederlandse automarkt. Líjkt, want we hebben nu eenmaal topjaren achter de rug. De echte klappen vallen bij de Japanners, die worden getroffen door verkoopdalingen van meer dan 40%. Franse merken, ooit bedreigd, slaan keihard terug.

 
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.