De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 12 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  PSV breekt met
Lodewijks en
Nikiforov

   
 

AMSTERDAM - PSV gaat niet verder met Patrick Lodewijks en Yuri Nikiforov. De 34-jarige reservedoelman moet volgend seizoen wijken voor Jelle ten Rouwelaar, die van Emmen werd overgenomen. Lodewijks had stilletjes gehoopt op een nieuw dienstverband, vooral omdat hij in de eerste seizoenhelft de geblesseerde Ronald Waterreus veertien keer naar behoren heeft vervangen. Hij zag dan ook geen reden voor een scheiding, maar PSV kiest achter de onaantastbare Waterreus voor de jeugd.

Ook Ivica Kralj moet vertrekken, maar vooralsnog raakt de club hem niet kwijt. Derde man wordt Gino Coutinho of Guido Budziak. Laatstgenoemde zat dit seizoen al elf keer op de bank. PSV is van plan één van de twee keepers minimaal een half jaar te verhuren. Nikiforov had zelf al gerekend op een breuk. PSV wil de doorstroming van zelf opgeleide talenten als Leon Hese en Jurgen Colin niet langer belemmeren. Verrassend is wel dat Jan Heintze een jaar zal bijtekenen. De 39-jarige Deen zou dit seizoen al een stap terugdoen, maar bleek nog steeds onmisbaar én verbazingwekkend fit. Gezien zijn goede verstandhouding met Wilfred Bouma, die nog altijd wordt gezien als de linksback van de toekomst, zal hij nu echt de rol van mentor gaan vervullen.

Voorts worden de contracten van Theo Lucius en Kasper Bögelund aangepast en verlengd. Alleen met André Ooijer werd niet gesproken omdat hij dinsdag door tragische privé-omstandigheden terugkeerde naar Nederland. Arnold Bruggink twijfelt over zijn toekomst en wil zich nog één keer proberen te bewijzen, terwijl zowel Kevin Hofland als Mark van Bommel heeft aangegeven misschien bij PSV te zullen blijven, als er binnenkort geen Europese topclub aan de deur klopt. Die kans lijkt klein. "Maar het geeft ons tenminste nog een sprankje hoop", aldus voorzitter Harry van Raaij.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 12 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.