De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 12 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Feyenoord wint
toernooi

   
 

MASPALOMAS - Feyenoord heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. De Rotterdammers wonnen gisteravond het internationale toernooi van Maspalomas op de Canarische eilanden door Helsingborg uit Zweden via strafschoppen te verslaan (4-3). De ingevallen doelman Henk Timmer kon met zijn reddingen de prijs voor een aanzienlijk deel op zijn conto schrijven.

De hoofdprijs - een goudkoperen vuurtoren van liefst 80 kilo - werd onder gejuich van een paar honderd Feyenoord-fans door aanvoerder Kees van Wonderen in ontvangst genomen.

Hij moest daarbij geholpen worden door bijkans de hele spelersgroep, zo zwaar is deze trofee die Feyenoord hier ook volgend jaar januari komt verdedigen.

Voor de Duitse organisator Peter Kiebel was het niet zo prettig, dat zowel Bayer Leverkusen als Kaiserslautern al in een vroeg stadium was gesneuveld, doch de brede tv-belangstelling - het toernooi werd zowel door RTL als Eurosport uitgezonden -deed zijn gezicht opklaren. Het gezicht van Bert van Marwijk trouwens ook. Wellicht is hier aan de Costa Canaria wel de basis gelegd voor iets moois.

In vergelijking met de eerste wedstrijd tegen Kaiserlautern (3-1 winst), had de trainer van Feyenoord een paar forse wijzigingen in zijn equipe aangebracht. Zo bleek Jon-Dahl Tomasson onvoldoende hersteld van een voedselvergiftiging waardoor Igor Korneev zijn plaats innam. Ook de Chileen Maurico Aros was weer van de partij, terwijl de jonge Glenn Loovens zelfs zijn debuut als voorstopper maakte. Hij was de vervanger van leeftijdgenoot Civard Sprockel, de Antilliaan die enkele weken met een rugblessure moet toekijken.

Helsingborg, de oude club van Henrik Larsson, maakte niet veel klaar in de finale. De Zweden waren kennelijk niet van plan om alles uit de kast te halen voor de loodzware 'vuurtoren'. Kansen waren er voor Pierre van Hooijdonk, Ebi Smolarek, Johan Elmander en Patrick Paauwe, maar penalty's moesten tenslotte de beslissing brengen. Bij Feyenoord had toen doelman Edwin Zoetebier zijn plaats afgestaan aan Timmer, verving Leonardo II Korneev en mocht ook Jean-Paul van Gastel zijn laatste minuten als Feyenoorder volmaken. Uiteindelijk was invaller Timmer ervoor verantwoordelijk dat Feyenoord de 'vuurtoren' kon meenemen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 12 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.