De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 12 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Albers in zijn element
met tests Minardi

   
 

AMSTERDAM - Christijan Albers vertrekt aanstaande maandag naar Valencia om op het circuit Ricardo Tormo deel te nemen aan de testritten van het Minardi Formule 1-team. Toch houdt hij een slag om de arm, ondanks dat Minardi in een persbulletin bekendmaakte dat Albers maar ook Mark Webber, Matteo Bobbi en Antonio Garcia hun testbeurt krijgen.

"Daarom zal het pas een feestje zijn als ik de pitsbox uitrij", aldus de Larense coureur, "ik heb al eens eerder vluchten geboekt en dan bleek de test toch niet door te gaan."

Albers verheugt zich op de testritten met de Minardi PS01-B; een tussenmodel van de nieuwe, begin februari te introduceren PS02 met de Asiatech-motor waarvan vorig jaar Arrows (Jos Verstappen) gebruikt maakte. Met oog op zijn toekomst meende hij: "Belangrijk is om in Valencia een goede indruk achter te laten. Ik hoop dat ik de gelegenheid krijg snelle ronden te maken. Ik heb immers geleerd dat mensen, ook in de Formule 1, naar tijden kijken". Stoddart zal de testrijders observeren maar liet weten dat uit de keuze van rijders niet mag worden afgeleid wie de tweede rijder naast de al gecontracteerde Maleisiër Alex Yoong wordt.

De kans dat Albers het tweede stoeltje krijgt, is niet groot. Afgezien van zijn capaciteiten die door Stoddart overigens hoog ingeschat worden, zal hij met sponsorgeld op de proppen moeten komen. Realistisch heeft hij daar op dit moment niet genoeg van. Toch blijft Formule 1 zijn doel "en als die kans komt zal ik die met beide handen aangrijpen", als Albers die druk bezig is de financiën voor 2003 te zoeken. "Ik heb wel het gevoel dat er nu minder rijders met geld in de rij staan dan vorig jaar. Daardoor zou ik mijn slag kunnen slaan".

Naast voorlopig testritten bij Minardi richt hij dit seizoen ook zijn pijlen op het DTM-seizoen. Vorig jaar tekende hij bij Mercedes-Benz een contract met optie voor 2002, maar beide partijen zijn nog in onderhandeling over komend seizoen. "Ik hoop dat het doorgaat. Mijns inziens heb ik het vorig jaar niet slecht gedaan met de auto met 2000-specificatie."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 12 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.