De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 6 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 

Belgische machtigste vrouw<BR>in Nederlands bedrijfsleven Belgische machtigste vrouw
in Nederlands bedrijfsleven

Een Belgische staat wederom bovenaan de Top-100 van de machtigste vrouwen in Nederland. Professor Lutgart Van den Berghe uit Gent is met drie commissariaten de meeste invloedrijke vrouw in het Nederlandse bedrijfsleven.
Belgische machtigste vrouw<BR>in Nederlands bedrijfsleven

Shell opent aanval op Tango
Shell opent aanval op Tango
Shell heeft de aanval geopend op de onbemande benzinepompstations van Tango. Vorige week vrijdag werden twee soortgelijke pompstations onder de naam Tinq in gebruik genomen.
ANWB-lid kan bij aantal
pompen goedkoper tanken

ANWB-leden kunnen bij een beperkt aantal benzinepompen terecht voor goedkopere brandstof. Ze moeten dan beschikken over de door de ANWB in samenwerking met United Consumers ontwikkelde Mobiliteitspas.

UPC-dochter Priority
kan naar de beurs

De weg is vrij voor een beursnotering van UPC-dochter Priority Telecom. De aandeelhouders van Priority hebben gisteren ingestemd met een statutenwijzing, waardoor een beursgang mogelijk wordt.
Consumenten kopen veel minder legale cd's
Consumenten kopen veel minder legale cd's
De misdaad en 'huisvlijtpiraterij' hebben de Nederlandse cd-markt een gevoelige klap bezorgd. Consumenten besteedden in de eerste helft van dit jaar 10% minder aan legale cd's dan in dezelfde periode vorig jaar.
Muziekbranche wil cd-
branders aanpakken

De opmars van illegale cd's lijkt onstuitbaar. Voor een knaak kan iedereen een perfecte kopie van een cd maken. Kan de muziekbranche iets doen om het tij te keren?

Toolex vraagt surseance
Toolex heeft uitstel van betaling gevraagd. De fabrikant van cd-machines werd gisteren tot de stap gedwongen nadat de verkoop van de verliesgevende Zweedse dochter Toolex Alpha was afgeketst.
De Unie hekelt gebrek
aan ambitie bij FNV

De FNV-looneis van 4% is "niet realistisch en negeert doelbewust alle signalen dat de economie minder draait". Geen kritiek van de werkgevers doch van voorzitter Teuwen van vakbond De Unie.
De Unie hekelt gebrek<BR>aan ambitie bij FNV Philips-productie
belandt in Slowakije

Philips stopt de Eindhovense productie van 'elektronenkanonnen', het deel van de beeldbuis dat voor het daadwerkelijke beeld zorgt. De productie verhuist naar een nieuwe fabriek in Slowakije.
Angst regeert op Damrak
De ingrediënten voor een bull-market leken gisteren aanwezig. Toch sloegen beleggers massaal op de vlucht door onheilspellend nieuws van telecombedrijven Ericsson en Alcatel.

Dow plust, Nasdaq mint
Tegen het eind van de handelsdag wist de Dow Jones-index zich uit het rood te werken. De Nasdaq-index wist zich daarentegen niet te herstellen. en sloot 11,77 punten in de min op 1759,01.
Boeren forceren doorbraak in slepende Bayer-affaire
Er is een doorbraak in de affaire rond het verontreinigde koeiengriepvaccin van de Duitse farmaciereus Bayer. Uit onderzoek van onderzoeksinstituut ID-Lelystad blijkt dat verontreinigde vaccins in 17% van de gevallen koeien wel degelijk ziek kunnen maken. Bayer heeft altijd het causaal verband ontkend tussen het besmette vaccin en zieke koeien.

Boete bij schenden privacy
Bedrijven die onzorgvuldig omspringen met persoonsgegevens, lopen het risico op een boete van maximaal ƒ1000.
Onenigheid over cao rijksambtenaren
De vakbonden en minister De Vries (Binnenlandse Zaken) zijn het hartgrondig oneens over een nieuwe cao voor de 115.000 rijksambtenaren. Dat bleek bij de start van de onderhandelingen over de cao.
Onenigheid over cao rijksambtenaren
Vermeend hekelt recht zondagsdienst te weigeren
Vermeend hekelt recht zondagsdienst te weigeren
Minister Vermeend (Sociale Zaken) heeft scherpe kritiek op het voorstel om werknemers het recht te geven werk op zondag te weigeren. De werkgevers, verenigd in VNO-NCW en MKB, zijn mordicus tegen de wijziging van de Arbeidstijdenwet.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.