De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 6 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Telecom fors lager

Van een onzer verslaggeefsters

   
 

NEW YORK - Tegen het eind van de handelsdag wist de Dow Jones-index zich uit het rood te werken. De technologiezware Nasdaq-index wist zich daarentegen niet te herstellen en sloot 11,77 punten in de min op 1759,01 punten. De Dow won 35,78 punten op 10033,27 punten.

Vooral producenten van telecomapparatuur als Motorolla en Alcatel moesten eraan geloven. Merill Lynch voorspelde gisteren dat de uitgaven aan mobiele telefonienetwerken volgend jaar voor het eerst een daling zullen laten zien. De zakenbank verlaagde de koopwaardigheid van onder meer Motorolla en Ericsson. Motorolla noteerde.$1,09 lager op $16,40. Ericsson werd desondanks $0,06 duurder op $4,07.

Alcatel's bestuursvoorzitter Serge Tchuruk waarschuwde dat het behalen van een operationele winst dit jaar 'uitdagend' zou zijn, gezien de huidige marktomstandigheden. Alcatel daalde $1,08 naar $13,62, nadat het aandeel eerder gisteren met een waarde van $13,13 de laagste koers ooit heeft genoteerd.

De economie van de Verenigde Staten zal de komende maanden meer vaart krijgen. In het komende jaar kan de economische groei uitkomen op 2,5 à 3,5%, zo heeft Amerika's minister van Financiën, Paul O'Neill, dinsdag gezegd. O'Neill zit daarmee iets hoger dan de meeste ramingen, die uitgaan van 2,5 à 3%.

Cijfers over de Amerikaanse productiviteit waren hoger dan verwacht, maar werden gedrukt door hogere lonen. De productie per man-uur steeg in het tweede kwartaal met 2,1% op jaarbasis, de loonkostenstijging per eenheid kwam zestiende van een procent hoger uit dan eerder werd aangenomen.

Microsoft schoot in de loop van de handelsdag omhoog. De onderneming won $1,64 op $57,74. Volgens een handelaar zorgt het bedrijf hiermee voor een trendbreuk. Dankzij Microsoft wist de schermenbeurs haar verlies beperkt te houden.

Texas Instruments, 's werelds grootste producent van chips voor mobiele telefoons, kwam gisteren voorbeurs met een winstwaarschuwing. Het aandeel moest $1,26 prijsgeven op $30,84.

Hewlett-Packard, dat dinsdag de overname van Compaq met een 18,7% lagere koers moest bekopen, stond wederom bij de grootste verliezers in de Dow. Het aandeel moest $0,66 inleveren op $18,21.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 6 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.