De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 30 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
 
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 

Beatrix op ziekenbezoek bij prins Claus Beatrix op ziekenbezoek bij prins Claus
Een opgewekte prins Claus heeft gisteren gedurende lange tijd bezoek gehad van koningin Beatrix. De prins, die herstellende is van een zware operatie, heeft volgens de RVD een rustige nacht gehad.
Máxima complimenteert De Graaf
Máxima complimenteert De Graaf
Máxima heeft D66-leider Thom de Graaf tijdens het huwelijk van Laurentien Brinkhorst en prins Constantijn overladen met complimenten. De Graaf had op de dag dat de verloving tussen Máxima en Willem-Alexander bekend werd gemaakt, de Argentijnse in haar moedertaal gelukgewenst met haar presentatie in het Nederlands.
Reddingsoperatie voor varkens Reddingsoperatie voor varkens
Krijsend van angst hebben 174 mestvarkens in een wetering bij Hedel tegen de verdrinkingsdood gevochten. Van de krulstaarten, die onderweg waren naar het slachthuis, verloren 25 varkens de strijd.
Uitlevering van SS'er
Hoogendam kansrijk

De uitlevering van de Nederlandse SS-beul Dirk Hoogendam (79) - sinds 1946 ondergedoken in Duitsland - is een stap dichterbij gekomen.

Bijklussende agent
dreigt taxipassagiers

Hoofdagent E.T. (30) van de politie IJsselland, die in zijn vrije tijd bijkluste als taxichauffeur, is met onmiddellijke ingang geschorst.
Pronk wil groene stroom verplichten
Milieuminister Pronk wil burgers gaan verplichten om duurdere, groene stroom af te nemen om de lampen en elektrische apparaten in hun huis van stroom te voorzien.
Pronk wil groene stroom verplichten
Sjoukje Dijkstra zit nu achter de kassa
Sjoukje Dijkstra zit nu achter de kassa
Wie de komende pinksterdagen een kaartje koopt voor het dierenpark Hilterberg van de circusman Gerhard Koch in het Noord-Duitse Lathen zal daar achter de kassa het bekende gezicht zien van Sjoukje Dijkstra. De nu 59-jarige Sjoukje - eens het sportidool van Nederland - heeft na haar carrière ook door haar huwelijk met dresseur Karl Kossmayer haar hart verpand aan het circusleven.
Bijna hadden de visliefhebbers het<BR>dit jaar zonder haring moeten stellen Bijna hadden de visliefhebbers het
dit jaar zonder haring moeten stellen

De prijzen die Scandinavische vissers in eigen land voor ándere soorten haring krijgen, zijn zo hoog dat het vissen op maatjesharing niet aantrekkelijk was.
Harde aanpak exploitant
en klant kindpeepshow

Minister Korthals (Justitie) wil seksuele exploitatie van kinderen, zonder dat daarbij sprake is van seksueel contact, strafbaar stellen.

Eis van anderhalf jaar voor
71-jarige om huwelijkszwendel

Astrid J. is inmiddels 71 jaar en nu moet zij, als het aan de officier van justitie ligt, alsnog anderhalf jaar de cel in voor grootscheepse huwelijkszwendel.
Flitspalen door vandalisme onbetaalbaar
Haarlemmermeer wil niet nog meer investeren in uitbreiding van het aantal flitspalen. Het al aangekondigde programma wordt afgemaakt, maar verdere uitbreiding wordt ongewenst geacht.
Flitspalen door vandalisme onbetaalbaar
Holland in
Newsweek

Vijfentwintig jaar geleden was het de laatste maal dat het Amerikaanse weekblad Newsweek een omslagverhaal ('coverstory') aan ons land wijdde.
Amsterdamse agent
mikpunt agressie

De agressie van het publiek tegen politie-agenten neemt extreem toe. De afgelopen weken zijn in Amsterdam tien politiemensen gewond geraakt.
Nieuwe videoband
wist zichzelf

Nederland heeft vandaag een wereldprimeur met de lancering van een nieuw soort videoband: de 2ViewVideo. Dit is een gewone VHS-band met een topfilm.

Super in slag om gunst klant
De slag om de supermarktklant is in volle hevigheid losgebarsten. Ahold gaat alle supermarkten ombouwen.
Even een haring wegwerken op A10
Wegwerkers die druk bezig zijn om de ringweg A10-West in Amsterdam te renoveren, mochten gisteravond meesmullen van de eerste Hollandse Nieuwe die in ons land is aangevoerd.
Even een haring wegwerken op A10

De Amsterdam doet hoofdstad aan
Voor het eerst meerde het nieuwe vlaggenschip van de Holland America Line, de Amsterdam, aan bij het nieuwe Passengers Terminal in Amsterdam. Dit varende paleis gaat cruises rond Europa verzorgen.
De Amsterdam doet hoofdstad aan
Een passagier per rit in Smart-taxi Een passagier per rit in Smart-taxi
Chauffeur Pieter van Dijk pikt een vrachtje op met zijn Smart-taxi. Vanaf vandaag rijden ze in Amsterdam rond: piepkleine Smart-taxi's die voor een schappelijk prijsje één passagier tegelijk kunnen vervoeren.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.