Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 30 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Nieuwe videoband
wist zichzelf

door Sameer van Alfen

   
 

AMSTERDAM - Nederland heeft vandaag een wereldprimeur met de lancering van een nieuw soort videoband: de 2ViewVideo. Dit is een gewone VHS-band met een topfilm die zichzelf wist zodra hij twee keer helemaal is afgespeeld. De kijker houdt een blanco cassette over, waarop eindeloos kan worden opgenomen.

De consument heeft vooralsnog keuze uit zes films, die elk vijftien gulden kosten: Coyote Ugly, Runaway Bride, Shanghai Noon, Instinct, The Third Miracle en Keeping the Faith. Op de achterzijde van de videocassette staat hoe vaak de film nog te bekijken is.

De 2ViewVideo is voorlopig alleen in ons land te koop. Volgens Merrill Solomon, uitvinder van de speciale videoband, is dit een bewuste keuze. "Het blijkt dat Nederland de ideale testmarkt is voor nieuwe uitvindingen. Een groot aantal multinationals introduceerde hun producten als eerste in Nederland en veroverde vervolgens heel Europa."

Voordelen

De 2ViewVideo biedt de consument volgens Solomon veel voordelen ten opzichte van gewone huur- en koopvideo's. "Uit onderzoek blijkt dat 70 procent van de Nederlanders nooit een videoband huurt omdat je ze de volgende dag weer terug moet brengen. De nieuwste releases op koopvideo zijn vaak erg duur. Op al deze gebreken speelt de 2ViewVideo in: je kunt hem zien wanneer het jou uitkomt en dat voor een lage prijs."

Als het aan Solomon ligt, wordt het aantal films dat op 2ViewVideo te koop is, snel uitgebreid: "Als de test succesvol is, dan zal dat zeker gebeuren. De eerste zes films komen van Buena Vista, maar we praten ook met andere grote filmmaatschappijen om meer titels uit te kunnen brengen", vertelt de uitvinder, die ook betrokken was bij de ontwikkeling van de magneetstrip op creditcards.

De is 2ViewVideo te koop bij verschillende supermarkten, warenhuizen en speciaalzaken in het land.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 30 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.