De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 30 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
 
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 

Amnesty stelt misstanden al 40 jaar aan de kaak Amnesty stelt misstanden al 40 jaar aan de kaak
De mensenrechtenorganisatie Amnesty International bestaat deze week veertig jaar. Vier decennia lang werden misstanden en schendingen van mensenrechten aan de kaak gesteld. Onthullingen over zogenoemde verdwijningen, over martelingen en eindeloze celstraffen bereikten via Amnesty de wereld. En door de inmiddels befaamde, aanhoudende brievencampagnes kwamen tal van gewetensgevangenen op vrije voeten.
Europa ziet geen heil in raketschild
Europa ziet geen heil in raketschild
De VS hebben in Boedapest de Europese NAVO-lidstaten niet kunnen overtuigen van de noodzaak van de bouw van een raketschild. Tijdens het halfjaarlijkse beraad weigerden de Europese ministers zich bij de Amerikaanse aanname neer te leggen dat ballistische raketten van derde-wereldlanden een algemene bedreiging vormen.

Wassend water ontziet niets Wassend water ontziet niets
Kinderen vermaken zich op de puinhopen van een verwoeste bibliotheek in de Siberische plaats Lensk. Een jongen leest rustig een boek. Zuid-Siberië werd weer geteisterd door overstromingen.
Gekleurde glazen zonnebril gevaarlijk
Gekleurde glazen in zonnebrillen zijn tegenwoordig vooral bij de jeugd weliswaar helemaal hip, maar kunnen levensgevaarlijke situaties opleveren. Het kijken door bijvoorbeeld roze, blauwe of groene glazen kan het zicht totaal vervormen.

Gewapende aanhang Wahid
stroomt Jakarta binnen

Aan de vooravond van het parlementaire debat over de politieke toekomst van de Indonesische president Abdurrahman Wahid stromen gewapende aanhangers van het staatshoofd de hoofdstad Jakarta bij honderden tegelijk binnen.
Fawlty staat boven de Britse partijen
De leiders van de twee grootste politieke partijen in Groot-Brittannië, New Labour-premier Tony Blair en William Hague van de Conservatieven, bestrijden elkaar in de verkiezingscampagne op leven en dood. Beledigingen, onwaarheden en verdraaiingen zijn aan de orde van de dag. Maar over één ding zijn beide kemphanen het roerend eens. Zij zijn beiden fan van Basil Fawlty, gespeeld door John Cleese.
Fawlty staat boven de Britse partijen

Wie z'n billen brandt........
Een man die de eeuwige vlam in Parijs wilde doven met zijn achterste, heeft brandwonden aan zijn billen opgelopen.
Madonna had relatie met John F. Kennedy jr.
Het was een liefde waar de vonken vanaf vlogen. Popprinses Madonna (41) en wijlen John F. Kennedy jr. (39) hadden een jaar lang een geheime romance. Dat onthult R. Randy Taborelli in zijn boek 'Madonna, een intieme biografie'.

Spanje laat verzet tegen uitbreiding EU vallen
Spanje heeft zijn blokkade over de uitbreiding van de EU laten vallen. Madrid dreigde een akkoord tegen te houden zolang Spanje geen keiharde garanties krijgt dat het land ook na de uitbreiding zijn miljarden uit de subsidie-potten blijft behouden.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.