Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 30 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Holland in Newsweek
   
 

AMSTERDAM - Vijfentwintig jaar geleden was het de laatste maal dat het Amerikaanse weekblad Newsweek een omslagverhaal ('coverstory') aan ons land wijdde. Toen sierde prins Bernhard de omslag. Deze week liggen zo'n 3 miljoen exemplaren in de kiosken met op de omslag 'Playing by Dutch Rules', The conservative reality behind the liberal laws of 'Crazy Holland'.

Het zijn drie professionele verhalen, die zeker niet ongunstig zijn voor ons land. Uiteraard worden het drugsbeleid, homo-huwelijken, euthanasie en de legalisatie van bordelen (incl.BTW) onder de aandacht gebracht.

Christopher Dickey en Friso Endt, die hier al ruim 25 jaar correspondent van het tweede weekblad in Amerika is, werkten er 7 weken aan. Friso wilde voor dit speciale nummer een interview met Wim Kok. Hij kreeg antwoord van het RVD-baasje Gerard van der Wulp, dat de onderwerpen de premier niet zo aanspraken.

Tweede mogelijkheid: de hoofdredacteur van Newsweek Fareed Zakasia moest een lezing houden in Kopenhagen en was bereid naar Nederland te komen als Kok met hem spreken wilde. Er kwam een reactie van RVD-hoofd Eef Brouwer, dat de minister-president hiertoe helaas niet in staat was.

"Dan moet je weten dat de Nederlandse regering in 13 (!) talen via onze ambassades informatie over de euthanasie-wetgeving verspreidt. Die vertaling in het Engels, die ik las, is heel slecht en ongelooflijk onprofessioneel. Shell reageerde overigens meteen. Die weten hoe belangrijk dat is," aldus Endt.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 30 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.