Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 30 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Complimenten Máxima
voor D66'er De Graaf

door Sjuul Paradijs

   
 

DEN HAAG - Máxima Zorreguieta heeft D66-leider Thom de Graaf tijdens een van de vele huwelijksfestiviteiten van Laurentien Brinkhorst en prins Constantijn overladen met complimenten. De Graaf had op de dag dat de verloving tussen Máxima en prins Willem-Alexander bekend werd gemaakt, de Argentijnse in haar moedertaal gelukgewenst met haar presentatie in het Nederlands.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 11kb)
Maxima. (Foto: MATTY VAN WIJNBERGEN)
De Graaf feliciteerde Máxima op televisie met haar eerste publieke optreden met 'Che Máxima te pas aste', wat zoveel betekent als 'Je bent jezelf voorbijgegaan'. Deze typische Argentijnse uitdrukking wordt gebruikt om aan te geven dat iemand een uitstekende prestatie heeft geleverd.

Máxima bleek zeer onder de indruk van Thom de Graaf en zijn verbluffende beheersing van het Argentijns. De D66-politicus had de uitdrukking goed ingestudeerd, die hem van te voren was ingefluisterd door een van zijn medewerksters. De echtgenoot van die D66-secretaresse is een Argentijn, die overigens gedurende enkele jaren veel moeite heeft moeten doen om zich in Nederland te mogen vestigen.

Volgens een ingewijde was De Graaf zeer onder de indruk van de charmante Máxima, met wie hij gezellig verder keuvelde. In dat gesprek was er geen plaats voor zijn vergaande plannen die hij met koningshuis heeft. Volgens De Graaf moet de koning uit de regering, moet zijn rol bij de kabinetsformatie worden beperkt en mag hij ook geen lid meer zijn van de Raad van State.

"Zo'n bruiloft is geen goede ambiance om zoiets aan te kaarten", verdedigt een ingewijde De Graafs optreden. Máxima was waarschijnlijk niet op de hoogte van De Graafs toekomstplannen met het Huis van Oranje. Wel is haar inmiddels zitting verleend in de Raad van State, het hoogste adviescollege van de regering.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 30 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.