De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 27 maart 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 

KPN-topmannen gaan op moeilijk moment weg
Er lijkt geen grotere uitdaging te bestaan dan KPN weer op de rails te krijgen. Maar de KPN-bestuurders Patrick Morley (bekend van de tv-reclame "Ik ben KPN") en Joop Drechsel denken daar blijkbaar anders over. Ze hebben gisteren namelijk hun vertrek aangekondigd bij het telecomconcern. Morley en Drechsel zijn op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het opstappen van beide KPN-bestuurders komt onverwacht.
KPN-topmannen gaan op moeilijk moment weg
KPN behaalt pas in 2003 weer nettowinst
KPN Telecom verwacht nog twee jaar in de rode cijfers te verkeren. Het concern sloot vorig jaar af met een verlies van EUR626 miljoen, tegenover een nettowinst van EUR828 miljoen in 1999. Om de totale schuldenlast van EUR21,9 miljard aan te pakken, gaat het een groot aantal niet-kernactiviteiten afstoten.

Handel in varkens opnieuw gestaakt Handel in varkens opnieuw gestaakt
De handel in varkenstermijncontracten en -opties op de Euronext Agrarische Termijnmarkt is weer een half uur stilgelegd. De ingreep was nodig om de oververhitte beurs even op adempauze te laten komen.
Bos ontziet optieregelingen
Staatssecretaris Bos (Financiën) komt bedrijven die personeelsopties hebben uitgegeven alsnog tegemoet.

KPN-cijfers vallen goed
De Amsterdamse effectenbeurs is de week veelbelovend begonnen. In navolging van de hogere slotkoersen op Wall Street vrijdag steeg de AEX-index met 20,13 punten tot 549,55, een winst van 3,8%.

Chipsector onder vuur
Op Wall Street gingen de toonaangevende fondsen gisteren voortvarend van start. Een winstwaarschuwing van halfgeleiderproducent PMC-Sierra gooide in de techhoek roet in het eten.
Adviseurs opgeroepen in voorkenniszaak Adviseurs opgeroepen in voorkenniszaak
De Amsterdamse rechtbank heeft gisteren enkele externe adviseurs van uitzendconcern Content opgeroepen om te getuigen over hun lezing van de uitgifte van personeelsopties in 1999. Zij moeten helderheid komen verschaffen over de tegenstrijdige verklaringen die bestuurders van Content hierover hebben afgelegd. De ex-top van het concern word vervolgd wegens handel met voorkennis.

Unilever ziet omzet dit kwartaal 19 pct. groeien
Unilever verwacht het eerste kwartaal een autonome omzetgroei van 4% te halen. Inclusief overnames en desinvesteringen groeit de omzet met 19%. Het voedings- en wasmiddelenconcern verwacht vooral veel van innovaties in spread- en kookproducten.

'Rabobank laat mkz-boeren niet snel failliet gaan'
Volgens de Rabobank zullen boeren als gevolg van de mkz-crisis "niet zo snel failliet gaan." "De nood is hoog en het is voor de sector een ramp, maar voor boeren met acute liquiditeitsproblemen, hebben we een speciale spoedfinanciering opgezet", aldus Rabobank-topman Smits.

Twee dochters AND failliet
Twee dochters van de in uitstel van betaling verkerende elektronische uitgever AND in Rotterdam zijn failliet.
Merien en Ilse gaan uit elkaar
Merien ten Houten, oprichter van Ilse Media, treedt per 2 april af als topman van Nederlands grootste internetuitgever. Ondanks zijn jeugdige leeftijd 29 jaar houdt hij het voor gezien. De snelle veranderingen binnen het bedrijf groeiden Ten Houten boven het hoofd. Ten Houten geeft zelf ruiterlijk toe dat het aansturen van mensen hem niet echt ligt. "Ik laat het management graag aan iemand anders over."
Merien en Ilse gaan uit elkaar
Beursspel geeft kans op hoofdprijs van EUR100.000
De malaise op de effectenbeurzen is groot. Maar toch is het mogelijk in slechts acht weken met beleggen bijna een kwart miljoen gulden, namelijk EUR100.000, te verdienen. Dat bedrag is namelijk de vette hoofdprijs in de beurscompetitie EuroStockMaster 2001, die op 28 april van start gaat en eindigt op 22 juni.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.