Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 27 maart 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Beursspel geeft kans op
hoofdprijs van EUR100.000

Van een onzer verslaggevers

   
 

AMSTERDAM - De malaise op de effectenbeurzen is groot. Maar toch is het mogelijk in slechts acht weken met beleggen bijna een kwart miljoen gulden, namelijk EUR100.000, te verdienen. Dat bedrag is namelijk de vette hoofdprijs in de beurscompetitie EuroStockMaster 2001, die op 28 april van start gaat en eindigt op 22 juni.

"Dit is eigenlijk een ideaal moment om met beleggen te beginnen, omdat de koersen zo zwaar gedaald zijn. En door mee te doen met deze competitie kun je niet alleen veilig droogzwemmen en ervaring opdoen, maar toch nog kans maken op de hoofdprijs", zegt Roland Notermans, directeur van EuroStockMaster.

De moderne actieve belegger beschikt tegenwoordig vrijwel altijd over een internetverbinding. Die is ook nodig om mee te doen met EuroStockMaster. Maar daarmee kunnen niet alleen beleggingstransacties worden uitgevoerd op 14 Europese beurzen, men kan er ook allerlei nuttige informatie mee vinden. Beleggingstheorie en -strategie voor beginners en gevorderden is natuurlijk royaal beschikbaar, net als de koersen en het nieuws van persbureau Reuters. Experts gaan vragen van deelnemers beantwoorden in forums, nieuwsbrieven doen een duit in de beleggingszak.

"Maar ook hebben deelnemers in de acht weken, die de competitie duurt, gratis toegang tot 'theScreener.com'. Dat is een website die normaal alleen toegankelijk is voor professionele analisten en uitvoerige analyses geeft van duizenden bedrijven", aldus Notermans."Nieuw is ook dat er een twintigtal filmpjes te zien zijn via onze website, zogenaamde 'quicksites'. Daarin wordt kort en eenvoudig een onderwerp uitgelegd. Nog meer informatie en advies krijgen de deelnemers omdat in de deelnameprijs van EUR40 ook een gratis proefabonnement zit op The Wall Street Journal Europe Online en 10 weken het weekblad Beleggers Belangen."

Hij verwacht dat over heel Europa rond de 50.000 beleggers en aspirant-beleggers gaan strijden om de hoofdprijs. Voor Nederland ligt dat getal op rond de 7500. Om het allemaal niet te droog en te abstract te houden zullen vertegenwoordigers van drie groepen deelnemers (studenten, scholieren en vrouwelijke beleggers) wekelijks hun licht laten schijnen over hun transacties en visies. Tijdens de competitie verschijnt iedere dinsdag in De Financiële Telegraaf een verslag over de voortgang , de ranglijst en allerlei wetenswaardige ontwikkelingen tijdens de competitie. Aanmelden (deelname kost EUR40 voor Telegraaflezers-met code nlpron0019-, voor anderen EUR50) voor de beurscompetitie kan via www.eurostockmaster.nl of nog te publiceren antwoordcoupons.

Voor Nederlandse deelnemers zijn er nog 13 andere prijzen te winnen. Het gaat om tien softwarepakketten met beleggingssoftware en drie prijzen met een geheel ander karakter. "Dat betreft een kwartaal, een halfjaar of zelfs een heel jaar gratis transacties uitvoeren via Binck, een Amsterdams kantoor voor online beleggen", legt Notermans uit. "En wie dus heel veel transacties doet, verdient op die manier het meest. Dat voordeel kan zelfs enorm oplopen."
 


di 27 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.