Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 27 maart 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  KPN-topmannen stappen op
moeilijk moment op

door BERNARD VOGELSANG

   
 

AMSTERDAM - Er lijkt geen grotere uitdaging te bestaan dan KPN weer op de rails te krijgen. Maar de KPN-bestuurders Patrick Morley (bekend van de tv-reclame "Ik ben KPN") en Joop Drechsel denken daar blijkbaar anders over. Ze hebben gisteren namelijk hun vertrek aangekondigd bij het telecomconcern. Morley en Drechsel zijn op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Het opstappen van beide KPN-bestuurders komt zeer onverwacht. Volgens Drechsel heeft zijn vertrek echter niets te maken met de miserabele situatie waarin KPN momenteel verkeert.

"Ik ga weg omdat ik een zeer aantrekkelijke aanbieding heb geaccepteerd", vertelt hij. "Ik kan op dit moment nog niet zeggen welk bedrijf het betreft. Maar ik vertrek naar een onderneming die voldoende groeiperspectieven heeft, en die ongeveer in dezelfde sector actief is als KPN."

Drechsel erkent dat de aankondiging van zijn vertrek op een moeilijk moment komt. "De timing van je vertrek is nooit een makkelijke. Maar ik denk dat ik een goede afweging heb gemaakt tussen het belang van KPN en die van mezelf."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 14kb)
KPN-bestuurders Joop Drechsel en Patrick Morley (r).
Het opstappen van Drechsel geldt als een behoorlijk verlies voor KPN. Hij is namelijk verantwoordelijk voor het belang van 12,5% dat het Japanse NTT Docomo heeft genomen in KPN Mobile. De samenwerking met dit Japanse telecombedrijf is van groot strategisch belang voor KPN.

Drechsel hield zich de afgelopen 4,5 jaar bezig met de mobiele-, internet-, en internationale activiteiten van KPN. Dat het nu wat minder gaat met het concern is volgens hem niet uitzonderlijk.

"De hele telecommarkt zit in hetzelfde schuitje. Alle bedrijven lijden onder negatieve sentimenten bij onder meer de beleggers. Dat is onterecht. Want als je ziet dat het aantal klanten nog steeds fantastisch groeit met enkele honderdduizenden per maand, dan kun je ervan uitgaan dat het wel goed komt."

Evenals Drechsel werd ook Morley in juni 1998 benoemd in de raad van bestuur van KPN. Morley is bij de onderneming verantwoordelijk voor onderzoek, ontwikkeling en informatietechniek. Hij heeft eveneens zitting in het bestuur van het Ierse Eircom en in de raad van commissarissen van KPN Mobile. Overigens vertrekken Drechsel en Morley officieel respectievelijk per 1 mei en 1 juni.

KPN-bestuursvoorzitter Paul Smits ontkent dat er een verband is tussen het opstappen van Morley en Drechsel. "Ze vertrekken om hun motiverende redenen. Het is niet zo dat ze samen opstappen. En ze gaan ook niet met z'n beiden een dotcom starten. Zowel Morley als Drechsel zijn gewoon toe aan een nieuwe uitdaging."

Analist Philip Scholte (Van der Hoop Effektenbank) gist naar de beweegredenen van Morley en Drechsel om te vertrekken. "Ik kan alleen maar zeggen dat hun vertrek heel opmerkelijk is. Misschien zijn ze echt op zoek naar een nieuwe uitdaging. Maar ik zou me ook kunnen voorstellen dat er iets groters speelt. Mogelijk kunnen ze zich niet vinden in het afstoten van bepaalde activiteiten." JOOP DRECHSEL (l) en PATRICK MORLEY ... nieuwe uitdaging ... FOTO: KPN




 


di 27 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.