Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 27 maart 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Bos ontziet bedrijf met optieregeling

Van onze parlementaire redactie

   
 

DEN HAAG - Staatssecretaris Bos (Financiën) komt bedrijven die personeelsopties hebben uitgegeven en door de recente uitspraak van de Hoge Raad forse financiële schade dreigden te lijden, alsnog tegemoet. Door het besluit van de Hoge Raad dreigden de bedrijven de met de inkoop van eigen aandelen gemoeide kosten en de verliezen op het afdekken van de opties, niet meer in aftrek te kunnen brengen op de belastbare winst.

Bij een aantal bedrijven, zoals ING en Aegon, waren hier enorme bedragen mee gemoeid, omdat veel bedrijven de aandelen pas aanschaffen wanneer de werknemers de opties op een later moment willen verzilveren. Het arrest van de Hoge Raad zorgde dan ook voor grote verwarring en protesten richting Financiën.

In antwoord op vragen van het CDA-Kamerlid Reitsma geeft Bos nu aan dat hij nog voor de zomer met een wettelijke oplossing wil komen die de gevolgen van het arrest voor de dividend- en kapitaalbelasting zoveel mogelijk zal moeten beperken.

Bovendien zal de bewindsman bedrijven die door de uitspraak van de Hoge Raad worden geraakt, sowieso tot 1 juli ontzien, door het huidige beleid rondom de optieregelingen tot die datum in stand te houden.

De bewindsman verwijst daarbij naar het door de fiscus bij de bedrijven gewekte 'vertrouwen' aan de hand van de geldende praktijk. Het arrest van de Hoge Raad zal daardoor geen gevolgen hebben voor de aanslagen voor de vennootschapsbelasting, die voor een fors aantal bedrijven flink hoger dreigde uit te vallen.
 


di 27 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.