De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 7 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
 
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 

Pim Fortuyn vermoord
Pim Fortuyn is dood. De 54-jarige politicus werd gisteravond even na zes uur op lafhartige wijze neergeschoten voor de studio van Radio 3 op het Mediapark in Hilversum. Fortuyn, die eerder die dag nog was bedreigd, werd door minimaal drie kogels geraakt in het hoofd, hals en hart. Pim Fortuyn vermoord
Rouw en woede in Rotterdam
Rouw en woede in Rotterdam
Huilend van verdriet, schreeuwend van woede of muisstil door de schok zijn gisteravond direct na de aanslag op Fortuyn honderden Rotterdammers bijeengekomen bij het huis van de vermoorde politicus.
Kok: Ik ben echt kapot
Premier Kok is kapot van de moordaanslag op Pim Fortuyn. "Woorden schieten tekort. Ik ben écht kapot. Het is diep tragisch. Ik ben verbijsterd", zei een zeer aangeslagen premier gisteren.
Kok: Ik ben echt kapot Haagse jongeren slaags met Mobiele Eenheid
Haagse jongeren, die na de moord op Pim Fortuyn massaal naar het Binnenhof trokken, zijn gisteravond slaags geraakt met de Mobiele Eenheid.
Pim Fortuyns grote angst werd waarheid
Pim Fortuyn, de wervelwind uit Rotterdam wilde Nederland saneren en de 'puinhopen' van Paars opruimen. "Het is mijn angst dat er voor de verkiezingen mij wat overkomt. Maar ik zie dit als mijn opdracht."
Pim Fortuyns grote angst werd waarheid
"Het lijkt Amerika wel"
Slechts enkele minuten na het bekend worden van de aanslag op Pim Fortuyn verzamelen zich tientallen geschokte burgers bij het inmiddels hermetisch afgesloten Mediapark in Hilversum.

LPF: Links schuldig
De Lijst Fortuyn verwijt de linkse partijen dat zij door stemmingmakerij de moord op Fortuyn hebben veroorzaakt. Volgens Mat Herben is er een "haatcampagne" gevoerd.
"Ik word 86"
"Ik word 86. Dat wist ik eigenlijk al toen ik veertien jaar oud was. Dat was een soort voorgevoel." Het was een van de laatste woorden die Pim Fortuyn uitsprak.
'Premierpak
al besteld'

Hoezeer Pim Fortuyn ervan overtuigd was premier te worden, blijkt wel uit het feit dat hij afgelopen vrijdag The Boardroom afhuurde.
Hondjes veilig
ondergebracht

De twee hondjes van Fortuyn, Kenneth en Clara, zijn onmiddellijk na de moordaanslag weggehaald uit de villa van de omgebrachte politicus.
'Dieptepunt voor de democratie' 'Dieptepunt voor de democratie'
De lijsttrekkers van de politieke partijen hebben gisteren diep geschokt en met ongeloof gereageerd op de moord op Pim Fortuyn. Kort na het bekend worden van de aanslag werd de campagne door alle partijen stilgelegd en vertrokken de kopstukken naar Den Haag voor spoedoverleg.
'Dieptepunt voor de democratie'
Harry Mens: Hij
heeft er vrede mee...

"Ik weet zeker dat Pim er vrede mee heeft. Als hij vanuit het hiernamaals op ons neerkijkt, dan zegt hij: treur niet om mij. Maar treur om het land."
Harry Mens: Hij heeft er vrede mee... Vrienden: Hij was
een moedig mens

Politieke en persoonlijke vrienden en kennissen van Pim Fortuyn zijn geschokt door zijn plotselinge dood. "Echt verschrikkelijk", aldus LN-voorzitter Jan Nagel.
Column Kees Lunshof
Het zouden bizarre verkiezingen worden. Heel de wereld keek toe hoe de Nederlandse kiezers op 15 mei om zouden gaan met het fenomeen Fortuyn. Tot gisteravond een moordenaar enkele fatale schoten loste.

Fortuyn stelselmatig
met de dood bedreigd

Pim Fortuyn werd de afgelopen weken stelselmatig met de dood bedreigd. Dat was tot in regeringskringen bekend. Dat zegt Fortuyns partijgenoot, Tjeerd Sleeswijk Visser.

Duizend doden door
blunders van medici

Minimaal duizend patiënten kwamen in 2001 om het leven als gevolg van medische fouten. Dit getal komt overeen met het aantal verkeersdoden.

Vliegtuigspotters eisen
steun van regering

De vliegtuigspotters Frank Mink en Patrick Dirksen, die in Griekenland tot drie jaar cel zijn veroordeeld, vinden dat Den Haag te weinig voor hen doet.
Hemelvaart-files
Een miljoen Nederlanders gaan tijdens het Hemelvaartweekend op een korte vakantie. De ANWB waarschuwt voor lange files.
Raad verwerpt eis landmacht haardracht
De Nederlandse krijgsmacht kan zich bij een verbod op lang haar bij uitgezonden militairen niet langer verschuilen achter het argument dat de kapselnormen bij NAVO-partners veel strenger zijn. Dit is het gevolg van een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep van Defensie.
Oosterschelde nationaal park
Staatssecretaris Faber stelt morgen het dertiende nationale park in: de Oosterschelde.

Vernietigend rapport inspectiedienst over Van der Valk Motel
Het Motel Tiel van Van der Valk waar onlangs een parkeerdek instortte is tussen 1986 en 1998 maar liefst twaalf jaar lang illegaal in gebruik geweest. De familie had noch een gebruiksvergunning, noch een milieuvergunning. Er was wel een bouwvergunning, maar die werd niet nageleefd toen er een "ondeugdelijke stalen draagconstructie van het parkeerdek" werd aangelegd.

 
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.