De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 19 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
 
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 

MKB tegen 100% loon eerste ziektejaar
MKB-Nederland bestrijdt de vakbeweging met zijn eigen wapens. De belangenorganisatie van het midden- en kleinbedrijf roept haar leden op om de 100% loondoorbetaling het eerste ziektejaar af te wijzen.
MKB tegen 100% loon eerste ziektejaar
Onbegrip afstoten aluminiumtak
Personeel en vakbonden hebben met onbegrip gereageerd op de aanstaande verkoop van de aluminiumdivisie door Corus. Het Brits/Nederlandse staalconcern bevestigde de verkoopplannen voor 'het tafelzilver' gisteren bij de presentatie van nieuwe, zware verliescijfers.

Ajax belandt in rode cijfers na minder transfers Ajax belandt in rode cijfers na minder transfers
Ajax heeft over de eerste zes maanden van het seizoen 2001/2002 een verlies na belastingen geleden van €4,7 miljoen. In dezelfde periode een jaar eerder draaide de beursgenoteerde voetbalclub nog een winst van €0,3 miljoen. Reden: er is fors minder verdiend op de verkoop van spelers. In de laatste zes maanden van 2001 deed Ajax alleen de spelers Arveladze en Bobson in de verkoop.
Acties in de bouw gaan
vandaag van start

De bouwbonden hebben een reeks acties afgekondigd. Bouwvakkers leggen vanaf vandaag door het hele land het werk neer op diverse bouwplaatsen, zo maakten FNV Bouw, de Hout- en Bouwbond CNV en Het Zwarte Corps gisteren bekend.

Poolse boer straks rijker
door EU-subsidies

De boeren in de Oost-Europese EU-kandidaat-landen gaan er bij toetreding tot de Unie fors op vooruit. Zelfs als ze geen enkele inkomenssteun zouden krijgen van Brussel, dan nog stijgt hun inkomen met 30%. Dat blijkt uit een studie van de Europese Commissie.
Delfzijl is 'zachtjes blij'
In IJmuiden is men somber, maar in Delfzijl wordt gematigd positief op een naderende verkoop van de aluminiumtak gereageerd. Staalellende tegenover aluminiumperspectief.
Delfzijl is 'zachtjes blij'

Top Via Networks stapt op
De top van het Amerikaanse internetbedrijf Via Networks stapt op.
KPN na miljardenverlies 2001 nu 'op goede weg'
KPN na miljardenverlies 2001 nu 'op goede weg'
Telecomconcern KPN krijgt het eigen huis weer op orde. Er werd over 2001 weliswaar nog een recordverlies van €7,5 miljard geleden, maar volgens topman Ad Scheepbouwer is KPN weer op de goede weg.
Damrak positief gestemd
De Amsterdamse effectenbeurs heeft de stijgende lijn van afgelopen vrijdag weten vast te houden. Mede door de positieve stemming op Wall Street gingen gisteren ook op het Damrak de koersen over een breed front omhoog.

Wachten op de Fed
Beleggers hielden zich gisteren gedeisd in afwachting van uitspraken van de Federal Reserve (Fed) over de toestand van de Amerikaanse economie en daarmee het uitzicht op mogelijke renteverhogingen later dit jaar.
VNO-NCW wil meer ruimte voor economie
VNO-NCW vindt de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening van het kabinet onder de maat als het gaat om de ontwikkeling van de economie. VNO komt daarom met een eigen plan.
VNO-NCW wil meer ruimte voor economie Bolkestein klaagt Nederland aan
Eurocommissaris Bolkestein klaagt Nederland aan, omdat ons land de vrije vestiging van advocaten uit andere EU-landen onvoldoende heeft doorgevoerd.
Argentijnen veroordeeld tot bedelstaf
Argentinië is niet langer het meest welvarende land van Latijns Amerika. De recente economische crisis en de scherpe geldontwaarding deden het land tuimelen naar de zesde plaats op de thans door Uruguay aangevoerde regionale welvaartsranglijst. De Argentijnen moeten zich tevreden stellen met een gemiddeld jaarinkomen van amper $3150. Het welvaartspeil is nu vergelijkbaar met dat van Panama.
Argentijnen veroordeeld tot bedelstaf

 
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.