De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 17 november 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
VS onder vuur
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 

Kleine beleggers verenigen zich
Twee gedupeerde particuliere beleggers uit Zeewolde zijn het zat. De 'kleine man' dreigt volgens hen financieel ten onder te gaan door het disfunctioneren van de gemiddelde beleggingsadviseur.
Kleine beleggers verenigen zich
Afvalberg door blik-statiegeld
De gezamenlijke winkelbedrijven in Nederland zullen komend jaar massaal overschakelen op plastic flessen zonder statiegeld. Niet vrijwillig, maar gedwongen door de overheid. "Een milieuchaos dreigt", zegt Theo Roos, directeur van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel.

Interbrew succesvol in Oost-Europa Interbrew succesvol in Oost-Europa
Uit de tap stromen Hoegaarden en Stella Artois, in een fles is alles van Affligem tot Kriek Lambiek te krijgen. In biercafé Mosselen in Boedapest kan het niemand ontgaan dat het een Belgische uitspanning betreft.
Hoop op akkoord nieuw wao-bestel
Bij de onderhandelaars in de Sociaal-Economische Raad (SER) heerst een sprankje hoop dat er toch nog een akkoord over de wao kan worden gesloten. Maar als dat er op z'n vroegst in december of waarschijnlijker januari komt, is dit SER-advies niet meer bruikbaar voor het huidige kabinet. De SER richt zich dan ook op de nieuwe coalitie.
Hoop op akkoord nieuw wao-bestel

Den Oudsten is bijna bankroet
Busbedrijf Den Oudsten uit Woerden heeft uitstel van betaling gekregen. Dat heeft het bedrijf gisteren bevestigd.
Ybema wil nog wel 4 jaar op Economische Zaken Ybema wil nog wel 4 jaar op Economische Zaken
"Als ik op deze functie zou kunnen solliciteren zou ik het morgen doen. Maar helaas heb ik dat niet zelf in de hand". Staatssecretaris Gerrit Ybema (Economische Zaken) zit ontspannen, maar toch nog zichtbaar vermoeid van korte nachten tijdens de WTO-top in Qatar in het Haagse Hotel Des Indes. "Het liefst zou ik doorgaan op mijn huidige post", zegt hij.
Optie-expiratie stuwt de AEX
Het aflopen van de november-opties zorgde er gistermiddag voor dat de AEX-index voor de tweede keer sinds de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten boven de 500 punten sloot. .

New York licht lager
Aandelenkoersen in New York moesten gisteravond licht terrein prijsgeven. De toonaangevende Dow Jones-index sloot op een verlies van 0,1% op 9866,99 punten. De Nasdaq-index moest 0,1% prijsgeven.
De sores van een trots lokaal fonds
De een werkte ooit voor Greenpeace, de ander leidde de BVD. Nu vechten Hans van Rooij (directeur Europa) en zijn bestuursvoorzitter Nico Buis samen voor Smit Internationale. "Er is eigenlijk geen small cap meer die rustig op zijn stoel zit." Een gesprek over de sores van een befaamd Rotterdams zeesleep- en bergingsbedrijf.
De sores van een trots lokaal fonds
Uniforme regelgeving in bouwsector is nog ver weg
Moet er wel of niet worden betaald voor bouwoffertes die aannemers opstellen? Branchevereniging AVBB, vertegenwoordiger van de bouwbedrijven, vindt van wel en probeerde de afgelopen jaren tot overeenstemming te komen met een aantal grote opdrachtgevers, zoals Schiphol, Rijkswaterstaat en Railinfrabeheer.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.