De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 2 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 

Zeeuwse plukt verse lamsoren Zeeuwse plukt verse lamsoren
Deze Zeeuwse vrouw profiteert even van het zonnetje en is in klederdracht naar de Oosterschelde gegaan om daar bij de Rattekaai de echte Zeeuwse lamsoren te snijden.
Nieuwe controle op uitgaven goede doelen
Binnen enkele jaren moeten de fondsenwervende liefdadigheidsinstellingen precies aangeven hoe efficiënt zij het geld van de gulle gever gebruiken. Het in Amsterdam gevestigde Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF), de vriendelijke waakhond van de geldinzamelaars voor het goede doel, is daartoe onlangs begonnen met de ontwikkeling van een controlesysteem.
Cohen: NS hield te lang de schijn op
De NS heeft de gemeente Amsterdam tijdens de treinmisère op Koninginnedag langdurig aan het lijntje gehouden over de chaotische situatie op het spoor. Dat stelt burgemeester en korpsbeheerder Job Cohen.
Cohen: NS hield te lang de schijn op

Emoties bij weerzien van rampwijk Emoties bij weerzien van rampwijk
Burgemeester Mans heeft gistermiddag samen met twee jeugdige Enschedeërtjes het startsein gegeven voor de wederopbouw van de door de vuurwerkramp verwoeste woonwijk Roombeek.

Dode foetus in gracht
Passanten hebben in het water van de Nicolaas Witsenkade in Amsterdam een overleden foetus aangetroffen.
Neo-nazi's bedreigden jong gezin uit Malden
De politie heeft elf neo-nazistische jongeren, die een gezin uit Malden met de dood hadden bedreigd, gearresteerd. De jongelui droegen fascistische onderscheidingen.
Neo-nazi's bedreigden jong gezin uit Malden Janet Jackson op 1 december in Gelredome
De Amerikaanse Janet Jackson geeft 1 december een concert in het Gelredome in Arnhem. Het eenmalige optreden is onderdeel van haar tournee 'All for You'.
Man bijna maand vermist in Japan Man bijna maand vermist in Japan
De in Japan vermiste 26-jarige Kees van der Werff uit het Groningse Oosterwijtwerd is gisteren weer boven water gekomen in het land van de rijzende zon. Kees was op 4 april naar Japan vertrokken.
Slechts één caravan in orde
Een controle van twintig caravans in Castricum heeft slechts een exemplaar opgeleverd dat aan alle eisen voldeed.

Nederlanders onbekend met groene energie
De Nederlandse consumenten staan wantrouwig tegenover groene energie. Zij geloven niet dat groene stroom daadwerkelijk milieuvriendelijk wordt opgewekt.

Stakende huisartsen: 'We worden met fooi afgescheept'
De huisartsen in ons land gaan vanaf vandaag drie dagen staken. Dat is gistermiddag bijna unaniem besloten na een ledenvergadering van de Landelijke Huisartsen Vereniging.

FNV'voorzitter De Waal: kleptocratentax<BR>invoeren voor topmanagers FNV'voorzitter De Waal: kleptocratentax
invoeren voor topmanagers

Voorzitter Lodewijk de Waal van de vakcentrale FNV vindt het hoog tijd worden dat topondernemers met "buitensporig hoge salarissen" hiervoor de rekening krijgen gepresenteerd. Er zou in Nederland een zogenoemde 'kleptocratentax' moeten worden ingevoerd. Over het meerdere van honderd keer het minimumloon zou 100% belasting moeten worden betaald.
Slachtoffers onthielden
kenteken daders

De politie heeft twee mannen aangehouden in verband met de brute overval die afgelopen donderdag werd gepleegd op dirigent Jaap van Zweden (40) uit Blaricum en zijn Amsterdamse kameraad Rob Hofman (45).

Roemenië haalt zijn
neus op voor hulp

Oost-Europese landen schroeven de eisen op die ze stellen aan de tweedehands kledingstukken die als hulpgoederen worden ingezameld. Zo wil Roemenië voortaan alleen nog maar kleding van fabrieksmerken.
Actiesmurfen voor nieuwe verkeersregel
Staat de Achterhoek bekend als een streek waar 'witte wieven' spookachtige verschijningen het platteland regelmatig teisteren, gisteren was het een smurfenduo dat in Aalten werd gesignaleerd.
Actiesmurfen voor nieuwe verkeersregel
Melkert wil geld voor gezinnen met kinderen
PvdA-fractievoorzitter Ad Melkert wil dat het kabinet gezinnen met kinderen een flinke lastenverlichting geeft. Dat kan door een hogere kinderkorting of combinatiekorting bij de belastingen, of via een lagere eigen bijdrage voor kinderopvang of naschoolse opvang.

Asielzoeker per direct land uit
Minderjarige asielzoekers die liegen over hun leeftijd en land van herkomst worden zonder pardon het land uit gezet. Voorwaarde is wel dat er in het land van herkomst opvang is. Zo niet, dan moet de asielzoeker direct terug op het moment dat hij of zij de leeftijd van achttien jaar bereikt.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.