Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 2 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Man bijna maand
vermist in Japan

door Carolien van Tilburg

   
 

CHIBA/WIRDUM - De in Japan vermiste 26-jarige Kees van der Werff uit het Groningse Oosterwijtwerd is gisteren weer boven water gekomen in het land van de rijzende zon.

Kees was op 4 april naar Japan vertrokken om auto-onderdelen voor de autosloperij Japoto Parts in Wirdum in te kopen. Sindsdien ontbrak elk spoor van hem.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 16kb)
Kees van der Werff (links) vond na vier weken dwalen door Japan eindelijk zijn Japanse zakenpartner Yasuo Sakai. Na honderden kilometers lopen kwam Kees twintig kilo lichter, bruinverbrand en platzak aan bij een opgeluchte Sakai.
"Na aankomst heb ik op het vliegveld Narita bij Tokyo tot negen uur 's avonds gewacht op iemand die me op zou komen halen. Toen hij niet op kwam dagen, heb ik maar een taxi naar Chiba genomen. En daar kon niemand me helpen Keiyo Autotrading, het bedrijf waar ik naar toe zou gaan, te vinden", verklaart Kees in het kantoortje van zijn Japanse collega's na zijn eerste douche in vier weken. Hij was al drie keer eerder samen met zijn baas Klaas Roggen in Japan geweest. Maar het was voor het eerst dat hij alleen ging.

Hij had geen adres op zak, maar wist wel dat het bedrijf in Chiba is gevestigd. Punt is dat Chiba niet alleen een provincie met vijf miljoen inwoners is, maar ook een stad van bijna een miljoen mensen. "Ik ben daar zelf maar gaan zoeken", lacht Kees schuchter.

Vier weken doolde hij rond, sliep hij in autowrakken, at hij kolen van het land en soms een hamburger bij MacDonald's. In zijn tijdsbesef heeft hij echter maar een paar dagen gezocht naar bekenden. Bruin verbrand, twintig kilo lichter van het vele lopen en monter dat hij gestopt is met roken doet Kees alle commotie over zijn verdwijning laconiek van de hand. "Ach, sinds een motorongeluk acht jaar geleden, ben ik soms mijn geheugen een beetje kwijt, maar ik pas wel goed op mezelf."

"Ik ben ook bij een politiebureau de weg gaan vragen, maar zij spraken alleen maar Japans en daar begrijp ik niks van, dus ben ik maar weer weggegaan." Kees wist ook niet hoe hij naar huis moest bellen. "Gelukkig zag ik gisteren bij een stoplicht een vrachtauto van Keiyo. De chauffeur heeft me toen naar het bedrijf gebracht."

Zijn baas Roggen is dolblij dat zijn werknemer weer terecht is. "Ik ben ontzettend opgelucht, maar toch blijf ik zijn vermissing een vreemd verhaal vinden. Dat hij vier weken lang heeft rondgezworven in Japan is voor mij onvoorstelbaar", zegt Roggen.

Hoewel Roggen grote vraagtekens zet bij Kees vermissing zal hij hem de volgende keer wel weer alleen naar Japan laten gaan. "Hij zal de omgeving inmiddels wel goed kennen." Kees verheugt zich op de komende dagen. "Morgen ga ik eindelijk aan het werk. Dan heb ik alle auto-onderdelen alvast uitgezocht voordat mijn baas komt." Roggen reist maandag naar Japan om Kees op te halen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 2 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.