De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
za 28 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 

Brief sturen wordt duurder
Een brief versturen wordt duurder. Vanaf 1 juli moet er 85 cent aan postzegels worden geplakt, een stuiver meer dan nu. Ook andere tarieven gaan omhoog, zo gaat een brief binnen Europa f 1,20 kosten.
Brief sturen wordt duurder
Toekomstig paar in munt vereeuwigd
Toekomstig paar in munt vereeuwigd
De toekomst blinkt prins Willem-Alexander en Máxima letterlijk tegemoet. Gisteren kreeg het paar op de 34e verjaardag van de prins de nationale verlovingsmunt uitgereikt uit handen van Robert Bruens, directeur en muntmeester van de Koninklijke Nederlandse Munt. Op de bijzondere munt, die geen wettig betaalmiddel is, staat op de voorzijde het gelukkige paar afgebeeld.
PvdA wil weer aparte status voor bestelbus
PvdA-Kamerlid Dijsselbloem, die rekent op steun van VVD en CDA, neemt na een gigantische klachtenregen uit het bedrijfsleven het initiatief om de gewraakte bijtelling van de bestelbus fors te verlagen en vereenvoudigen om een dreigende chaos te voorkomen.

'Wonder dat ik nog leef...'
"Het is een wonder dat ik nog leef", zegt dirigent Jaap van Zweden deze vrijdagmorgen. Ondanks de shock van wat er nog maar net is gebeurd, heeft hij de nacht na de aanslag toch goed geslapen.
'Wonder dat ik nog leef...'

Venlo wil drugs drive-inn
Venlo wil 2 drive-inn drugswinkels opzetten om Duitse drugstoeristen al buiten de stad op te vangen.
Paars kabinet akkoord over
begroting voor komend jaar

Het paarse kabinet heeft gisteravond onder enorme hoogspanning een akkoord op hoofdlijnen bereikt over de begroting voor volgend jaar. In totaal wordt voor volgend jaar f7,9 miljard uitgetrokken voor extra uitgaven.

Geen uitleveringsverzoek voor oorlogsmisdadiger
Nederland zal Duitsland niet om uitlevering vragen van de bij verstek ter dood veroordeelde 79-jarige oorlogsmisdadiger Dirk Hoogendam, die sinds 1946 veilig en ongestoord onder de schuilnaam Dieter Hohendamm in Hessen leeft.

Herdenking bevrijding in Wageningen afgelast Herdenking bevrijding in Wageningen afgelast
De nationale herdenking van de bevrijding in Wageningen op 5 mei gaat dit jaar niet door. Dat hebben de gemeente Wageningen en het Nationale Comité Herdenking Capitulaties 1945 Wageningen gisteren besloten. De verwachte komst van 100.000 mensen naar Wageningen zou teveel risico voor de verspreiding van het zeer besmettelijke mond- en klauwzeervirus met zich mee hebben gebracht.
Lintjesregen mannenzaak
De lintjesregen van dit jaar blijft een mannenzaak. De verhouding was 1913 mannen tegenover 687 vrouwen.

Windmolen mag niet in tuin staan
Jan van Zutphen uit Wieringerwaard zit in zak en as. Hij moet van de gemeente Anna Paulowna zijn vijftien meter hoge windmolen op zijn erf afbreken. Hij kocht vier jaar geleden een defecte oude windmolen van windmolenpionier Bouma, en zag kans het ding weer aan de praat te krijgen, maar krijgt nu dus geen vergunning om hem te laten draaien.
Windmolen mag niet in tuin staan
Files door boerenblokkade Files door boerenblokkade
Ondanks de oproep op last van de Arnhemse rechtbank van bestuurslid Jan Brok van varkensvakbond NVV om geen wegblokkades op te werpen, hebben boze boeren gisterochtend op acht plaatsen in ons land toch de wegen geblokkeerd.
'Levenssparende machine uitlenen'
Het CDA wil dat minister De Grave (Defensie) enkele tientallen landmijnenruimers koopt om ze uit te kunnen lenen aan derdewereldlanden. Dat schrijftt CDA-Kamerlid Van Ardenne in een brief aan De Grave.
'Levenssparende machine uitlenen'
Nederland alert op bioterrorimse
Nederland bereidt zich in alle stilte voor op mogelijke terroristische aanslagen met biologische wapens in de nabije toekomst.

Natuurgebieden deels weer open voor wandelaars
Er kan vanaf vandaag weer gewandeld worden in een groot aantal natuurgebieden in Friesland, Overijssel, Flevoland en Gelderland.
Politie raakt koffertje vol geheimen kwijt
Criminelen zijn er in Amsterdam in geslaagd een attachékoffer met zeer geheime politie-informatie uit een recherche-auto van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) te stelen.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.