De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 13 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
 
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 

Océ schrapt circa duizend banen Océ schrapt circa duizend banen
Océ maakte gisteren een flink pakket aan herstructureringsmaatregelen bekend. De producent van kopieerapparaten en printers schrapt ongeveer duizend banen wereldwijd.
Duisenberg drukt koersen
Duisenberg drukt koersen
Na de renteverlaging in de VS opende het Damrak gisteren met een plus om in enkele uren naar een plusminus te zakken. De negatieve uitspraken van Duisenberg over de economie van de eurolanden zorgden voor de antistemming.

Dow nipt in plus
Ondanks het nadreunen van de winstwaarschuwingen van American Express en farmacieconcern Merck sloot Wall Street gisteren na een dag van rode cijfers toch nét in de plus.

Detailhandel zet meer om
Voor het winkelend publiek lijkt de economie nog even stralend. De detailhandel zette in oktober 8,5% meer om dan in dezelfde periode een jaar eerder.
Stroomgebruikers
eisen vergoeding

De woningcorporaties hebben gisteren voor de rechter in Den Bosch geëist dat zij per 1 januari 2002 vrij zijn om over te stappen naar een andere stroomleverancier.
Hypotheekrente
0,3 pct. omhoog

Rabobank, ABP en Aegon hebben gisteren de rentetarieven voor hun hypotheken verhoogd. Na enkele maanden van daling kondigt zich dus weer een verhoging aan.
Belgisch akkoord
steun DAT

De Belgische deelregeringen hebben een voorlopig akkoord bereikt om de luchtvaartmaatschappij DAT te ondersteunen met 45 miljoen euro.
Verwaayen nieuwe topman Britse BT
Verwaayen nieuwe topman Britse BT
Ben Verwaayen (49) wordt de nieuwe topman bij het Britse telecomconcern BT Group, het voormalige British Telecommunications. De voormalig KPN'er geeft zijn baan als bestuurder bij het Amerikaanse Lucent Technologies op.

Kritiek op Autobahn-tax
De transportsector vindt de heffing op de Duitse wegen te hoog. TLN vreest dat die leidt tot verdubbeling van belastingen.
Aandelen Hotelbon
terug bij oprichter

De Hotelbon is weer in handen van zijn oprichter Chris Luken. De bedenker van de bon kocht onlangs alle overige aandelen terug van detailhandelsketen Free Record Shop.
Aandelen Hotelbon<BR>terug bij oprichter Zwolle: studie Wärtsilä
De gemeente Zwolle wil een deskundige laten kijken naar de voorgenomen sluiting van de Wärtsilä-vestiging. Op basis daarvan moet worden vastgesteld of de sluiting van de motorenfabrikant terecht is.
Strijd cao kinderopvang
nog lang niet gestreden

Hoewel de vakbond De Unie gisteren een cao-akkoord bereikte met de werkgevers in de kinderopvang, is de strijd voor de andere veel grotere bonden nog lang niet gestreden.

Betere kans mkz-inenting
De Europese Commissie verwacht dat er betere tests voor mond- en klauwzeer (mkz) op de markt komen waardoor het in de toekomst wellicht niet meer nodig is om gezonde dieren af te maken bij een epidemie.
"Kosteninzage fonds moet duidelijker"
De roep om inzage in de wollige kostenstructuur van beleggingsfondsen te krijgen, lijkt vruchten af te werpen. Consumenten moeten voortaan meteen de totale kosten kunnen zien, vindt de DNB.
ABN steekt medewerkers duur hart onder de riem
De reorganisatie zelf levert de bank op jaarbasis 400 miljoen op, dus een 'informatieve bijeenkomst over het nieuwe serviceconcept' mocht wel wat kosten: ABN Amro ontving gisteravond haar 'kleine 30.000' personeelsleden van business unit Nederland op acht verschillende locaties in Nederland.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.