De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 13 december 2001  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Dow nipt in plus

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - Ondanks het nadreunen van de winstwaarschuwingen uit de koker van American Express en farmacieconcern Merck sloot Wall Street gisteren na een dag van rode cijfers uiteindelijk nét in de plus. Hiermee leek de beurs eindelijk te reageren op de renteverlaging van afgelopen dinsdag. De toonaangevende index Dow sloot 6,44 punten hoger op 9894,81. De schermenbeurs Nasdaq won iets meer met 9,47 punten op 2011,40.

Farma-reus Merck was gisteren opnieuw één van de belangrijkste 'downers' als gevolg van de winstwaarschuwing voor geheel 2002. Het bedrijf verwacht geen enkele winststijging te kunnen boeken in het komende jaar. Het Dow-fonds wist zodoende het koers-opdrijvende effect van de renteverlaging voor de tweede achtereenvolgende dag vrijwel in zijn eentje om zeep te helpen. Merck sloot gisteren 3,5% lager op $58,52, na de eerdere val van bijna 10% op dinsdag. Het bedrijf stelde de verwachtingen onder meer naar beneden bij door de lagere omzet van pijnstiller Vioxx en het verliezen van het patent op een medicijn tegen kanker.

Ook de financiële gigant American Express kwam met slecht nieuws. Het bedrijf kondigde opnieuw een aanzienlijke personeelsreductie aan. Er moeten bij Amex nog eens 5600 mensen uit. Bovendien gaf het bedrijf en winstwaarschuwing af voor het vierde kwartaal. De tegenvallende resultaten zijn het gevolg van de terroristische aanvallen. Amex sloot $33,42 een verlies van 2,5%.Zeepgigant Procter & Gamble had aan het eind van de dinsdagmiddag een hogere winstgroei voor het komende kwartaal aangekondigd. Het concern schrijft de verbetering toe aan stijgende verkopen in baby- schoonheids- en gezondheidsproducten. Op het nieuws verhoogde zakenbank Morgan Stanley gisteren zowel de verwachting van de kwartaalwinst per aandeel van de zeepfabrikant als vooruitzichten voor 2003 en 2004. Lehman Brothers verhoogde het advies voor P&G naar 'strong buy'. P&G sloot uiteindelijk 4% hoger op $79,95.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 13 december 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.