&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">
Westwood formidabel
Lee Westwood heeft dankzij een formidabele slotronde het TNT Dutch Open gewonnen. De Engelsman evenaarde het baanrecord met 63 slagen en rukte daarmee onstuitbaar op naar de eindzege. Ook de Nederlanders deden het geweldig. Lafeber werd vijfde, Muntz achtste.
Golf lééft in Hilversum
Hilversum is in de ban van het Dutch Open geraakt. De prestaties van de Nederlanders zijn daar grotendeels debet aan. Maar liefst vier Oranje-spelers haalden de cut. Rolf Muntz, Maarten Lafeber (foto), Robert Jan Derksen en amateur Maarten van den Berg zitten bij de beste 72. Van den Berg is daarmee de beste amateur.
Muntz blijft overeind
Het regende pijpenstelen op de eerste dag van het 80e Nederlandse Open Golf Kampioenschap, maar die vrij constante waterval kon niet verhinderen dat Rolf Muntz zich met een uitstekende ronde in 67 slagen (vier onder par) in de kop van het klassement nestelde.
Strijd brandt los
In het crisiscentrum is de hectiek in alle hevigheid losgebarsten. Telefoons staan er roodgloeiend. Mensen bellen en zeuren om vrijkaarten, Ruud Gullit zegt af voor de pro-am, maar Marco van Basten doet wel mee.
Op jacht naar een hoofdprijs
Vorig jaar werd hij 30e in Hilversum, dit jaar heeft hij eigenlijk een top-10 notering nodig. Robert-Jan Derksen wil zijn Europese Tourkaart verlengen. Een goed resultaat op het TNT Dutch Open zou daarom zeer welkom zijn.
Van Erven Dorens = promotie golfsport
In 1980 nam Robbie van Erven Dorens de organisatie van het Dutch Open op zich. Sindsdien is het toernooi uitgegroeid tot een gewaardeerd evenement op de Europese Tour. Continuïteit lijkt gewaardborgd. Ook de zoons Guy en Robin bemoeien zich er nu mee.
Bijrol voor Nederlanders
Ook dit jaar zal het TNT Dutch Open gewonnen worden door een buitenlander. Zelfs met een contingent aan amateurs en professionals van eigen bodem lijkt een Nederlandse zege een onmogelijkheid.
"Het mooiste toernooi"
Maarten van den Berg was ooit even goed als Tiger Woods. Van den Berg koos echter voor een carrière in de maatschappij en speelt nog slechts 'voor de lol'. In Hilversum wil Van den Berg echter vlammen, want "dat is het mooiste toernooi".
Sterren van Carnoustie komen niet
De smaakmakers van het Brits Open komen niet naar Hilversum. Van Tiger Woods (foto) was dat al bekend, maar de afzeggingen van Open-winnaars Lawrie en smaakmaker Van de Velde komen hard aan.
Tennistop verslingerd aan golf
Het kon niet uitblijven. Als voetballers graag een set golfclubs ter hand nemen, zal dat voor tennisspelers niet anders zijn. En inderdaad, ook John van Lottum wisselt soms graag zijn tennisracket voor een golfclub.
327 holes in 41 uur...
De Alkmaarse golfprofessionals Rob Meinsma en Jascha de Goede hebben voor het goede doel 41 uur lang op een golfbaan gelopen. Zij speelden daarin 327 holes...
Lage Vuursche: geen club, maar een sociëteit
Tussen De Hilversumsche en De Pan komt een uniek pronkjuweel van de Nederlandse golfsport: Golfsociëteit Lage Vuursche.