&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Sterren van Carnoustie zeggen af

Tiger Woods komt nietDe organisatie van het Dutch Open (golf) heeft een grote tegenvaller geïncasseerd. De Schot Paul Lawrie, zondag in eigen land op miraculeuze winnaar van het befaamde British Open, meldde zich af voor het toernooi dat donderdag op de Hilversumsche begint.

Ook de Fransman Jean van de Velde, die zondag op dramatische wijze de belangrijkste golftitel verspeelde, heeft afgezegd. Beide spelers voelen zich mentaal en fysiek niet in staat om aan het Nederlandse toernooi deel te nemen.Van de Velde, die als qualifier het toernooi was binnengekomen, verprutste op de laatste hole zijn kansen. Zijn bal vloog na een mislukte slag in het water, hij probeerde hem er op blote voeten uit te slaan, maar zag daar van af en verspeelde uiteindelijk in de noodzakelijk geworden playoff de titel.

Van Tiger Woods, de nummer één van de wereld, was al langer bekend dat hij in Hilversum niet zou opdraven. Op de foto rechts, genomen tijdens de eerste dag van het Brits Open, wordt duidelijk hoe populair de mega-ster is. Op de green van de achttiende hole van Carnoustie werd Woods verwelkomd door een schaars geklede jongedame, die een ferme omhelzing voor haar favoriet over had.