&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Muntz en Derksen blijven trekpleisters
Golf-invasie in Hilversum

door Hans Woudstra

OOk Marten Lafeber haalde de cutDe golfsport groeit. Als nooit te voren. Op de tweede dag van het TNT Open raakten de wegen naar de Hilversumsche Golf Club verstopt en stonden duizenden mensen in de rij om maar niets te hoeven missen van de tachtigste editie, die gisteren fantastische scores bracht.

Het betere weer (minder wind, geen regen) was daar natuurlijk oorzaak van, maar ook het prima optreden van onze enige twee Nederlandse professionals op de Europese Tour zorgde voor een uitzonderlijke belangstelling. Rolf Muntz en Robert-Jan Derksen handhaafden hun goede spel van de eerste ronde, haalden gemakkelijke de cut en liggen ook voor vandaag en morgen op de loer voor een hoge klassering in het eindklassement.

Zij trokken rijen toeschouwers en ofschoon de beste scores van de dag niet voor hen waren weggelegd, was er alom waardering voor beide spelers. Een gevolg zal zijn dat vandaag nog meer mensen in de richting van de Soestdijkerstraatweg zullen trekken en de organisatie is er terdege op voorbereid.

"We hebben nog meer extra parkeerruimte weten de creëren voor het weekeinde, dus de mensen hoeven zich geen zorgen te maken", zei mede-organisator Guy van Erven Dorens.

Fantastisch golf lieten Darren Clarke, Gary Emerson en Peter Lonard zien met ronden in 65 (zes onder par) slagen. Voor Emerson had dat geen effect meer omdat hij naar een zeer slechte eerste ronde de cut niet overleefde.

Darren Clarke, de 103 kilogram zware Noord-Ier, die vorig jaar goed was voor ƒ3 miljoen aan prijzengeld, staat na twee dagen nu op een score van min 5 en doet dus nog volop mee. Na afloop van zijn ronde haastte hij zich naar de drivingrange, waar hij emmers met ballen ging slaan. Het kenmerk van de ware professional. Romero en Walton (min 7) en Lomas en Bickerton (min 6) staan in de top van het klassement, maar Rolf Muntz, gedeeld leider na de eerste dag, zit hen op de hielen met een totaal-score van min 5. Muntz ging de tweede dag rond in zeventig slagen en Derksen maakte een fraaie ronde van 68 en staat totaal nu op min 3.

Hij vertelde: "Ik begon met een bogey op de eerste hole omdat ik een putt miste van veertig centimeter. Dat was slordig, maar mijn zelfvertrouwen kwam terug met birdies op vier en vijf. Het putten ging ook steeds beter. We zijn nu halverwege, er moet nog erg veel gebeuren, maar ik heb er ontzettend veel zin in."

Ook een man als Nick Price, absolute wereldtopper, die zijn vriend en caddy Jeff Medlen in 1997 door leukemie verloor, toonde aan dat hij het in Hilversum naar zijn zin heeft. Gentleman Price, tweevoudig major-winnaar en multimiljonair geworden met golf, scoorde een fraaie ronde van 66 en liet liefst zeven birdies noteren. Ook Ballesteros deed het knap (69), maar door zijn slechte eerste ronde is voor hem het toernooi voorbij.

Maar niet voor Rolf Muntz. Opgelucht zei hij na zijn degelijke ronde: "Ongelooflijk veel mensen volgden mij door de baan. Dat was onwijs gaaf. Het motiveerde me bijzonder. Ik had om half elf vanochtend bij restaurant De Witte Bergen afgesproken met iemand, maar toen ik daar weg reed, kwam ik tot mijn verbijstering in de file te zitten. Ik was zelfs bang dat ik mijn starttijd niet zou halen. Ze kwamen na de eerste dag voor een groot deel voor mij en dat geeft je dan een enorme kick."