&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

PC Idee 2000 Trofee
25.000 gulden is beschikbaar voor de beste ideeën die het gebruik van de pc leuker of nuttiger maken. De meest originele inzendingen dingen mee naar de PC Idee 2000 Trofee. Dagblad De Telegraaf houdt deze wedstrijd samen met Davilex Software.
Computers? Kinderspel!
Een driejarige peuter drentelt naar de bank, opent zijn eigen laptopje en start het spel 'Nijntje op stap' op. Dat is geen toekomstvisioen, dat is de realiteit van vandaag de dag. Een beetje kind kan niet alleen met de computer van pappa of mamma overweg, maar heeft tevens zijn eigen apparaat.
PC overal te koop
PC's zijn zo langzamerhand op elke hoek van de straat te koop. Traditionele bruin- en witgoedketens zoals Radio Modern, Megapool, De Block, Scheer & Foppen, Expert, Valkenberg, It's en Horn verkopen ze als warme broodjes.

Welke pc kiezen?
Mensen die nog nooit een computer hebben gebruikt, kopen soms de duurste machines. Vaak doen ze er dan alleen maar wat tekstverwerking mee. Anderzijds zie je dat mensen die al lang van alles met de computer doen, een eenvoudige machine aanschaffen.
Game-tips voor het verlanglijstje
Sinterklaas en Kerstmis: niet echt de meest favoriete tijd van het jaar voor Roos & Spierdijk. Boodschappen doen in overvolle winkels waar niets meer is te krijgen; gedwongen familiebezoekjes aan vervelende oma's en oudtantes, in de wetenschap dat thuis de nieuwste games liggen te wachten om te worden getest... Nee, niet aan ons besteed.
PC van 21e eeuw
Weg met de saaie computers van de jaren '90. Het jaar 2000 brengt computers die design combineren met eenvoud en techniek. Het toetsenbord en de muis zijn draadloos. Zo kan de gebruiker vanuit zijn luie stoel de pc gebruiken.

IBM brengt kleur
Kleur is in. Design gaat in de computerwereld een steeds belangrijker rol spelen. HP bijvoorbeeld verkoopt als accessoire fraai gekleurde covers voor printers. En IBM biedt voor jaar nieuwe ThinkPad i Serie 1400 ook het nodige maatwerk.
Net-generatie speelt met thuiscomputer
In het gros van de jongenskamers staat een pc op de werktafel. De opmars van de pc 'thuis' gaat het snelst onder jongeren. Sinds 1997 is de pc-penetratie bij kinderen van 6 tot 11 jaar toegenomen van 69 naar 83 procent en verdubbelde het bezit van een cd-rom onder 6 tot 19-jarigen tot bijna 70 procent.
Printers veelzijdiger
Printers worden steeds veelzijdiger. Nieuw op de consumentenmarkt (onder ƒ1000) zijn printers die automatisch dubbelzijdig afdrukken. Uiteraard bespaart dit papier. De DeskJet 970 Cxi (ƒ899) is daartoe in staat.
Onderhoud aan pc
Een pc moet met enige regelmaat fit worden gehouden, wil je zijn leven oprekken.

Millenniumprobleem
Het meest waardevolle van een computer is de opgeslagen informatie. Bescherming daarvan is erg belangrijk.
Cd's branden
Het boek CD's Branden leert je alle mogelijkheden kennen van het opnemen van cd's. Bijvoorbeeld om oude diskettes op een cd te zetten.

Groeisprint voor dvd
Dvd, de opvolger van de cd, begint eindelijk door te breken. Na een moeizame start zijn thans in de Benelux 50.000 spelers verkocht.
Netiquette nog in kinderschoenen
Door de toename van het gebruik van internet heeft ook de communicatie via e-mail een enorme vlucht genomen. Maar gelden in het dagelijkse leven bepaalde beleefdheidsregels en omgangsnormen als je je voorstelt, geef je een hand en onbekenden tutoyeer je niet in het e-mail-verkeer zijn stilzwijgende etiquette-afspraken nog niet helemaal ontwikkeld.
Muziek maken of het gedrukt staat
Het professioneel uitgeven van muziek was eeuwenlang een kostbaar en tijdrovend proces. Of graveurs nu met koperplaten werkten, met stempels, wrijfnootjes of de inktpen, één muziekpagina kostte al gauw een lange dag ploeteren.
C-Pen
Met de elektronische leesstift C-Pen kunnen teksten worden ingelezen door met de pen over de tekst te gaan. Vervolgens is de tekst via een infrarode verbinding op een pc te zetten..

Geur via Internet
Een website die niet alleen tekst, geluid en video omvat, maar ook geuren. Het Amerikaanse bedrijf DigitalScent wil een nieuwe Internet-revolutie ontketenen.
Publiek gebrand op cd-rw
Cd-recorders die met meermalen herschrijfbare compact discs kunnen werken, zijn dit jaar enorm in opmars. De cd-rewritable (cd-rw) heeft de cd-recorder bijna geheel verdreven.
Helpdesk-ellende!
Nederland stort zich momenteel massaal op moderne technologie als pc's en internet. Op zich is dat natuurlijk prima. Hoe meer mensen hiermee leren werken, hoe beter.

Compleet pakket
Works Suite 2000 is een redelijk compleet pakket software voor thuis. Heel geschikt ook voor beginnende gebruikers die geen zin hebben allerlei software bij elkaar te zoeken.
Belastingvragen nu ook via e-mail
De Belastingdienst gaat naast de bekende belastingtelefoon ook starten met het per e-mail beantwoorden van allerlei vragen van burgers en bedrijven op fiscaal gebied.