'Ik kan nog altijd met vakantie gaan' Zelfstandige lokale ondernemers zijn nog altijd niet goed voorbereid op de komst van de euro. Drie maanden voordat de euro in roulatie komt, prijst 25% van de lokale winkeliers de artikelen niet dubbel.
IATA: verlies luchtvaart kan oplopen tot $12 mld. Als de slechtste prognoses voor de rest van dit jaar uitkomen, zal de internationale luchtvaart in 2001 een nettoverlies lijden van $12 miljard, aldus een berekening van de IATA.
ASML en Philips somber over chipmarkt De Nederlandse chipfondsen zien nog lang geen licht aan het einde van de tunnel. ASML gaat ervan uit dat de ingezakte chipmarkt pas in het vierde kwartaal van volgend jaar zal herstellen.
Shell grootste aanbieder van benzine in VS Koninklijke/Shell Groep heeft gisteren overeenstemming bereikt over de overname van de Texaco-belangen in de gezamenlijke Amerikaanse ondernemingen Equilon en Motiva.
Beurs biedt weerstand Wall Street heeft vrij goed weerstand kunnen bieden aan de verkoopdruk door de onzekere situatie in de wereld.
Volgend jaar toch meer vakanties in buitenland Op het moment dat de omzet van de vakantieboekingen nog 45% achterblijft bij vorig jaar blijkt uit een onderzoek, dat zich maar weinig vakantiegangers door terrorisme of economische malaise laten afschrikken. De komende periode is zelfs 63% van de Nederlanders van plan met vakantie naar het buitenland te gaan; dat is meer dan vorig jaar (60%). Slechts 9% denkt zeker niet te gaan, 28% twijfelt nog.
Europese Commissie somber over herstel van economie De Spaanse eurocommissaris Pedro Solbes (Monetaire Zaken) verwacht dat de Europese economie er pas in de loop van volgend jaar bovenop komt, met dit jaar een groei tussen de 1 en 2%.
Feestje voor telecom Weinig handel, weinig nieuws. Het was niet de meest enerverende dag uit de geschiedenis van het Damrak.
Lonen directeuren woningcorporaties straks openbaar Directeuren van woningcorporaties wacht hetzelfde lot als de goed verdienende ziekenhuisdirecteuren: hun salarissen worden zo snel mogelijk openbaar gemaakt. Staatssecretaris Remkes (Volkshuisvesting) beloofde gisteren aan de Tweede Kamer dat hij in de wet gaat regelen dat de vaak riante salarissen voor iedereen zichtbaar moeten zijn. Remkes wil de lonen opnemen in de Woonwet.