De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 13 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
 
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 

Koers KPN onderuit na bericht over emissie
KPN ging voor de tiende achtereenvolgende dag massaal in de verkoop op de Amsterdamse effectenbeurs. Deze keer was een bericht in de Financial Times voor beleggers reden om hun stukken te dumpen. De Britse zakenkrant meldde dat het geplaagde telecomconcern de plannen voor een claimemissie van EUR5 tot 5,5 miljard doorzet.
Koers KPN onderuit na bericht over emissie
FNV komt voortaan met centrale looneis FNV komt voortaan met centrale looneis
De cao-onderhandelaars van de verschillende FNV-bonden zullen voortaan niet meer loonsverhoging vragen dan de maximale looneis die door de overkoepelende vakcentrale FNV wordt vastgesteld.
Ondernemers willen van Paars af
Ondernemers willen van Paars af
Ondernemend Nederland wil geen Paars III. Liever zien zij een kabinet van VVD en PvdA. En dat onder leiding van Wim Kok, die volgens de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf als premier een stabiliserende factor is. Dat blijkt uit een onderzoek van het NIPO dat gedaan werd in opdracht van ondernemersorganisatie MKB-Nederland.

Joep helpt bij 'ontmanteling' Begemann
Joep van den Nieuwenhuyzen is weer in beeld bij het kwakkelende Begemann. Nu indirect als koper van participatie(s) van het te ontmantelen beursfonds, dat mede wordt bestuurd door zijn broer Jeroen.
Joep helpt bij 'ontmanteling' Begemann
Broers Baan schikken over aandelenverkoop Broers Baan schikken over aandelenverkoop
Vanenburg Group, het veelbesproken investeringsvehikel van Baan-oprichters Jan en Paul Baan, betaalt ƒ75.000 boete om verdere vervolging over een stilgehouden verkoop van aandelen van het voormalige softwarehuis Baan te voorkomen. Het Openbaar Ministerie en de Vanenburg Group vonden elkaar gisteren in een schikking. Het OM kon niet bewijzen dat de broers Baan opzettelijk de verkoop hadden verzwegen.

Gratis virus bij Konmar
Konmar-klanten ontvingen e-mail met behalve aanbiedingen van de week ook een computervirus.
Bolkestein gaat Zweden aanpakken
Europees Commissaris Bolkestein (Interne Markt) wil Zweden voor de rechter slepen omdat het land wijn uit EU-landen discrimineert. Zweden heft op Europese wijn namelijk een hogere belasting dan op in het eigen land gebrouwen bier. Volgens Bolkestein is dat in strijd met de Europese regels voor de interne markt. Protectionisme in welke vorm dan ook is binnen de interne markt in de EU niet toegestaan.
Bolkestein gaat Zweden aanpakken
KPN zakt nog verder weg
Het Damrak moest gisteren een forse stap terug doen. Als gevolg van de wereldwijde technologie-malaise, aangewakkerd door een winstwaarschuwing van de Finse mobieltjesreus Nokia. De AEX-index verloor uiteindelijk 9,78 punten op 572,06. ofwel 1,68 procent.

Slotrally redt de Dow
Wall Street en de Nasdaq begonnen negatief op de winstwaarschuwing van het Finse Nokia. Maar tegen het slot van de handel keerde de stemming en dreven koopjesjagers de koersen weer op, al bleef Nokia zelf in mineur. Enkele Dow fondsen zagen alsnog kans redelijke winsten te boeken.
Grootmetaal verliest ruim 2000 banen Grootmetaal verliest ruim 2000 banen
De werkgelegenheid in de metaalindustrie, één van de grootste branches van Nederland, is de afgelopen maanden fors gedaald. Er gingen in deze sector zo'n 2000 banen verloren, ongeveer 1% van het totaal.
NS-topman Stelwagen stapt onverwacht op
NS-directeur Tjibbe Stelwagen, verantwoordelijk voor het materieel bij het Spoorbedrijf, is met onmiddellijke ingang opgestapt. Volgens de officiële lezing zou de 55-jarige Stelwagen zichzelf niet meer in staat achten om NS door de moeilijke periode waarin het op dit moment zit, heen te slepen.
Hoge post gaat aan Neelie Kroes' neus voorbij Hoge post gaat aan Neelie Kroes' neus voorbij
Oud-minister Neelie Peper-Kroes is gepasseerd voor een hoge functie als secretaris-generaal van de CEMT, een overlegorgaan van circa 40 Europese transportministers. De oud-politica, de partner van ex-minister Bram Peper, was door het kabinet gepolst voor de functie en bij de andere landen voorgedragen. Uiteindelijk trok de Ier Jack Short, de huidige plaatsvervangend secretaris-generaal, aan het langste eind.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.