De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 13 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Slotrally
redt de Dow

   
 

NEW YORK - Wall Street en de Nasdaq begonnen negatief op de winstwaarschuwing van het Finse Nokia. Maar tegen het slot van de handel keerde de stemming en dreven koopjesjagers de koersen weer op, al bleef Nokia zelf in mineur. De luchtvaartmaatschappijen lagen zwak, maar enkele Dow fondsen konden nog redelijke winsten boeken.

Bij een ruime omzet van meer dan 1,1 miljard stuks sloot de Dow met een winst van 26,29 punten op 10.948,38 maar de Nasdaq noteerde toen een miniem verliesje van 0,82 punten op 2169,96.

De start van de handel was dus niet positief. Beleggers schrokken, ook in de VS, van de winstwaarschuwing van Nokia. De afzet van de mobiele telefoons valt tegen en dat voorspelt natuurlijk ook niet veel goeds voor telecombedrijven en bedrijven die leveren aan deze sectoren. Ook in Japan had de vrees voor nog meer malaise in de technologiesector al voor een flinke daling van de Nikkei-index gezorgd. Per saldo verloor Nokia 19%, ofwel $5,45 op $23,26 bij een omzet van 5,6 miljoren stuks. De Dow Jones index duikelde aanvankelijk 134 punten en de Nasdaq ging relatief nog harder omlaag, namelijk 60 punten.

Maar in de middag kwamen koopjesjagers opzetten. Zowel op vrijdag als maandag waren veel koersen immers flink gedaald en de aanvankelijke daling gisteren deed daar nog een schepje bovenop. Daarop draaide het sentiment al waren handelaren nog niet overtuigd van een duurzaam herstel. "Beleggers hopen nog steeds dat de technologiewaarden aan een herstel bezig zijn maar het nieuws is niet bemoedigend", meende een handelaar.

General Electric wil Honeywell overnemen maar er zijn wat problemen. General Electric ging daarop $1,37 omhoog naar $48,77 maar Honeywell moest $1,63 terug naar 43,62. Procter & Gamble lag goed en won $1,15 op $65,50 en ook Boeing was in trek en voegde $1,21 aan de koers toe op $65,71.

Philip Morris is bezig met de verkoop van dochter Kraft maar de opbrengst was tijdens beurs nog niet bekend. Desondanks liep de koers van Philip Morris $0,58 op naar $49,10. KLM moest dit keer 40 eurocent terug naar EUR22,25.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 13 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.