De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 9 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
 
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 

Nederland loopt kansen mis in Rusland Nederland loopt kansen mis in Rusland
De voortrekkersrol van Nederland in het economische hart van Rusland, Nizjni Novgorod, dreigt verloren te gaan doordat nieuwe investeringen achterwege blijven. De investeringsgolf in Rusland hapert.
Koninklijke glans aandeel KPN verbleekt
Zeven jaar geleden vocht men er om, was men teleurgesteld dat men niet meer aandelen bij de introductie op de beurs kreeg toegewezen. Nu worden ze gedumpt. De beleggers verliezen het vertouwen in het aandeel KPN. Koninklijke glans aandeel KPN verbleekt

Notering voor Nedschroef dwangbuis Notering voor Nedschroef dwangbuis
Op de beurs is Nedschroef een dreumes, maar in de Europese automotive-sector geldt het concern als gigant. Om dat te blijven, moet de fabrikant van allerhande bevestigingsmiddelen hard groeien.
Damrak sluit onveranderd
Beurshandelaren zaten gisteren tot 12.30 duimen te draaien. Een technische storing legde de hele morgen de beurshandel plat. Na hervatting van de handel dreunde de stilte na.

Techniek NYSE faalt
Evenals de AEX werd Wall Street getroffen door een technische storing. Die duurde echter korter dan in Amsterdam. Na ongeveer 80 minuten kon de handel in de VS weer beginnen.
Vrij spel bij 'inhuren' buitenlanders
Nederlandse bedrijven die de wetgeving voor arbeidskrachten van buiten de EU omzeilen, hebben grotendeels vrij spel. Dat melden bronnen binnen de uitkeringsinstanties en de Belastingdienst.
Vrij spel bij 'inhuren' buitenlanders
100.000 wao'ers erbij in 2000
Vorig jaar zijn er 100.000 nieuwe arbeidsongeschikten bijgekomen. Hiertegenover stonden 75.000 beëindigingen. Eind vorig jaar waren er 940.700 arbeidsongeschikten.

Meer Nederlanders met schuld
Steeds meer Nederlanders komen in de financiële problemen. Zij krijgen bovendien te maken met een toenemend aantal schuldeisers (12-15) per 'geval'.
'Bonussen verleidelijk voor apothekers' 'Bonussen verleidelijk voor apothekers'
Naar schatting besteedt de farmaceutische industrie tenminste ƒ500 miljoen per jaar aan beïnvloeding van huisartsen, specialisten en apothekers. Dit staat de efficiëntie van de farmaceutische hulp in de weg.
Clickfondsverdachten
voelen zich speelbal

De emotie tijdens de clickfondszaak speelden hoog op. De drie ex-directieleden van Leemhuis & Van Loon mochten gisteren persoonlijk het woord voeren.

Tipgeld-ruzie blaast megafraudezaak op
Een slepend conflict tussen justitie en een informant over de betaling van tipgeld, dreigt een onderzoek naar een miljoenenfraude in de bouwwereld de genadeklap toe te brengen.
Ring levert beursnotering in
De beursdagen van het bijna failliete softwarebedrijf Ring zijn geteld.

Inflatie blijft nog hoog
Inflatie blijft nog hoog
De inflatie in de maand mei blijft met 4,9 procent onveranderd hoog. Dat cijfer is gelijk aan de maand april en het hoogste inflatiecijfer sinds oktober 1982. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De prijzen van voedingsmiddelen stegen met 9 procent het sterkst. Vooral groenten, aardappelen, vlees en vis gingen in prijs omhoog. Ook electriciteit en gas bleven prijzig.

 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.