De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 31 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

 
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 

Gretha Smit geveld door bronchitis Gretha Smit geveld door bronchitis
Gretha Smit is geveld door een lichte vorm van bronchitis. De 25-jarige marathonrijdster klaagde in Calgary, waar zij zich voorbereidt op de Olympische Spelen, al enkele dagen over keelpijn.
PSV houdt het hoofd koel
PSV houdt het hoofd koel
In de enerverende kwartfinale van de Amstel Cup tegen Feyenoord kwamen er, na 120 minuten en twee doelpunten (1-1) maar liefst zestien strafschoppen aan te pas voordat PSV als winnaar het veld kon verlaten.

Harald Wapenaar held van FC Utrecht Harald Wapenaar held van FC Utrecht
FC Utrecht blijft twee ijzers in het vuur houden om komend jaar een vervolg te geven aan het Europese avontuur van dit seizoen. In de kwartfinale van de Amstel Cup won de ploeg van trainer Frans Adelaar in eigen huis met 3-1 van SC Heerenveen en bereikte voor het eerst sinds 1995 (0-1 verlies tegen FC Volendam) weer eens de halve finales. Met dank aan doelman Harald Wapenaar, die zijn ploeg erdoor sleepte door een kwartier voor tijd een penalty van Lurling te stoppen.
Tijd voor Richard Groenendaal
De hele winter liep en fietste Richard Groenendaal achter de feiten aan. De oud-wereldkampioen veldrijden uit Sint-Michielsgestel moest in alle grote wedstrijden zijn meerdere erkennen in de Belgen, maar afgelopen zondag liet Groenendaal in Heerlen zien, dat het WK vooraf geen uitgemaakte zaak is. In Zolder, op een steenworp afstand van Nederland, zijn de Belgen uiteraard favoriet op eigen terrein.
Tijd voor Richard Groenendaal
Gifbeker voor goed Feyenoord
Het werd ten slotte een onvervalste kraker, daar in Eindhoven. Na 120 bloedstollende minuten en bij de stand van 1-1 moesten strafschoppen er aan te pas komen om de halve finalist aan te wijzen. Het werd PSV dat iets koeler was vanaf elfmeter.

Circuit Zandvoort blij
met extra geluidsdagen

GS van Noord-Holland hebben positief gereageerd op de aanvraag van het Circuit Park Zandvoort voor jaarlijks meer 'geluidsdagen' dan de huidige vijf. Het aantal dagen zonder geluidsbeperking gaat omhoog naar zes.

Rozendaal wint opwarmronde
Miel Rozendaal heeft op de Weissensee de tweede opwarmronde voor de alternatieve Elfstedentocht gewonnen.
Andre Agassi breekt met coach Brad Gilbert Andre Agassi breekt met coach Brad Gilbert
Andre Agassi heeft na een samenwerkingsverband van acht jaar afscheid genomen van zijn coach Brad Gilbert. Dat besluit is in goed onderling overleg genomen. De Amerikaanse tennisser pakte in de periode met Gilbert zes grandslamtitels, olympisch goud in Atlanta en hij bereikte in 1999 de top van de wereldranglijst. "Het was een geluk dat ik hem gedurende acht jaar aan mijn zijde heb gehad", zei Agassi.
Bovelander gaat Oranje-
hockyers helpen

Floris Jan Bovelander is aan de begeleidingsgroep van het Nederlands hockeyelftal toegevoegd. Oranje bereidt zich voor op weg naar het wereldkampioenschap in Koeala Loempoer (24 februari tot 10 maart).

Ghana en Zuid-Afrika bij laatste acht
Zuid-Afrika en Ghana hebben zich in Mali geplaatst voor de kwartfinales van het toernooi om de Afrika Cup. Beide landen verzekerden zich tijdens de derde en laatste speelronde in groep B van kwalificatie.
Ajax en Kanu uit elkaar
Ajax breekt met Christopher Kanu. De 22-jarige verdediger uit Nigeria mag met onmiddellijke ingang vertrekken.

Dick Jaspers in vorm voor Masters
Aan wie zal staatssecretaris Margo Vliegenthart de kampioensbeker driebanden mogen uitreiken als zondagmiddag in Veghel de laatste carambole van het Nederlands kampioenschap zal zijn gemaakt? Op voorhand heeft titelverdediger Dick Jaspers, die voor de elfde keer in zijn carrière het predikaat master kan laten bijschrijven, de beste papieren.
Dick Jaspers in vorm voor Masters
KLM vervoert het Ierse nationale elftal
De KLM doet toch mee aan het WK-voetbal deze zomer in Korea. Enigszins vleugellam door het uitschakelen van het Oranje vervoert onze nationale luchtvaartmaatschappij nu - tegen betaling - het Ierse voetbalteam.
TVM-ploeg als opvangtehuis TVM-ploeg als opvangtehuis
Marieke Wijsman, die in Salt Lake City uitkomt op de olympische duizend meter, is door het team de mission van NOC*NSF per direct onder de vleugels geplaatst van TVM-trainer Geert Kuiper.

 
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.